Nieuwe update

Daar was ik dan weer, met de nieuwe update.

Ik heb de sponsors in de footer gezet. Nieuwe logo’s moeten ff doorgestuurd worden, dan kan ik ze bijwerken, maar tot nu toe ziet het er slick uit. Je kan op de afbeeldingen klikken om naar de website van de sponsor te gaan.

Ook heb ik de header beter gedaan. Het probleem was dat de linkerkant, waar de tekst stond, te donker was. Hierdoor was de tekst moeilijk leesbaar. De oplossing: De afbeelding spiegelen, waardoor de lichte kant links komt te staan.

Oke, dat was het goede nieuws, nu alles waar problemen zitten.

Ik heb een aanmeldpagina gemaakt voor de toernooien. Deze formulieren bieden helaas geen mogelijkheid voor verschillende ontvangers, afhankelijk van bepaalde opties. Ik kan wel elk formulier mailen naar welk mailadres dan ook, en een contactpersoon toevoegen. Jullie zouden kunnen overleggen dat de ene alles doet van de jeugdleider, de andere van seniorenleider, de andere van teamleider, en de ander van onbekend, maar dat zijn tot nu toe de mogelijkheden.

Ook de schaakpuzzels bieden een flink probleem. Shredder (waar de puzzels vandaan komen) gebruikt namelijk als code een iframe, wat er eigenlijk voor zorgt dat in een klein stukje van de website een nieuwe webpagina geladen wordt, waar de schaakpuzzel opstaat. Dit kan voor schaakpuzzels ook handig zijn, maar ook voor het verspreiden van virussen. WordPress, het programma dat gebruikt wordt voor het maken van deze site, wil veiligheid garanderen. Het programma kan wel controleren wat voor code er op zijn eigen website staan, en dus virussen gewoon uitzetten, maar al het goede gewoon publiceren. Dit geldt echter niet voor websites die vanuit wordpress code worden geladen. Die extra websites zijn niet per sé van wordpress, en kunnen dus ook niet gecontroleerd worden, maar de code wordt wel gedraaid. Hier zouden criminelen dus in theorie misbruik van kunnen maken, door een website die automatisch een virus downloadt automatisch te laten openen door een wordpress website. Dit is ook nauwelijks terug te traceren. Om dit te voorkomen heeft wordpress alle iframes geblokkeerd. Hierdoor kunnen er geen onveilige websites met virussen geopend worden, maar dus ook geen websites met schaakpuzzels. En dat is ons probleem.

Als je dit allemaal heb kunnen volgen, goed zo. Je snapt nu het probleem. Maar de oplossing is ook lastig, aangezien alle code en afbeeldingen van de schaakpuzzels wordt gedraaid vanaf een externe server. De code kan ik zo van ze overtikken, maar de afbeeldingen moet ik hacken of reverse engineeren. Beide mogelijkheden zijn strafbaar, en kosten heel veel moeite. Ook heb ik nog geen andere service kunnen vinden die dit aanbiedt, wat een alternatief vinden best moeilijk maakt.

Dat was nog ff een update van alle voortgang. Hebben jullie ook weer wat te lezen 🙂

Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *