Verslag Veenendaal 4j – Rhenen 3

 

Afgelopen vrijdag mocht de jeugd van Veenendaal weer aan de slag in de OSBO competitie. De tegenstander van die avond waren onze buren uit Rhenen. De verschillen qua speelsterkte waren bij elk bord niet zo heel erg groot dus het zou een spannende avond gaan worden.

 

Op bord 3 speelde Lars tegen teamleider Wim Schreurs. Lars werkte al vroeg in de wedstrijd zichzelf nogal in de nesten en wit zag kans om verschillende stukken van zwart tegelijkertijd aan te vallen. Het resulteerde in eerste instantie alleen in een pionnetje achterstand maar een half uurtje later werd de schade aanzienlijk groter. Wit won een volle toren, creëerde een vrijpion en had volop het initiatief. Na ruim 1,5u spelen moest Lars zijn meerdere erkennen en stond Rhenen met 0-1 voor.

 

Rens hield het op bord 4 een stuk langer vol tegen Jan Polders. Hij wist een goede aanval op te zetten en drong zwart helemaal terug in de eigen stelling. Het initiatief lag volledig bij wit en Rens leek de wedstrijd van de avond te gaan spelen. Helaas juichte ik te vroeg, in een moment van verstandsverbijstering verspeelde Rens binnen een paar zetten twee kwaliteiten. Hij zag het zelf niet als verstandsverbijstering maar omschreef het als volgt: “je moet soms uit je comfortzone stappen”. Helaas resulteerde dat wel in een 0-2 voor Rhenen.

 

Matthijs kreeg op bord 1 Geurt van Veenendaal tegenover zich. Samen hadden ze besloten dat het middenveld ook omschreven mag worden als een mijnenveld en haalden ze alle stukken van het bord die daar te lang stonden. Helaas snoepte Geurt een pionnetje meer en keek Matthijs al gauw tegen een kleine achterstand. Na veel afruilen was het ene pionnetje achterstand uiteindelijk toch teveel voor Matthijs en moest hij in tijdnood genoegen nemen met een verlies. 0-3

 

Al vroeg in de avond gokte ik erop dat Lydia het langs bezig zou zijn tegen Gert Baars. Het duurde behoorlijk lang voordat er eindelijk een doorbraak was in het middenveld, helaas was het zwart die hierin de leiding wist te nemen. Lydia verloor steeds meer initiatief en uiteindelijk kreeg zwart zoveel overmacht dat ook zij in tijdnood kwam. Hierin verloor ze een volle toren en daarmee ook direct de partij. 0-4

 

Al met al werden er behoorlijk goede partijen gespeeld en hebben we niets om ons voor te schamen. Rhenen 3 vertrok met de volle buit, maar in de wetenschap dat ze in ronde 5 deze buit wel met alle macht zullen moeten verdedigen als we bij hen op bezoek komen.

 

Veenendaal 4 j                                1246      Rhenen 3                            1427      0 – 4

  1. Matthijs van Dodeweerd 1526      Geurt van Veenendaal 1465      0 – 1
  2. Lydia van Dodeweerd 1325      Gert Baars                          1425      0 – 1
  3. Lars Boere 1110      Wim Schreurs                   1388      0 – 1
  4. Rens Wolters 1025      Jan Polders                        1429      0 – 1

 

TL Jaap-Hille

Eén reactie op “

  1. Ha Rens,

    Die tabel die onderaan in dit bericht stond is wel een beetje erg vreemd geplaatst.. Kan je zien waar het mis is gegaan hier?

    JH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *