Wageningen 5 – Veenendaal 3

Eerste overwinning VSV-3.

 

We gingen donderdag 12 januari met team Arie op bezoek bij Wageningen 5 en zoals altijd hadden we er weer veel zin in. Na het welkomstwoord van de wedstrijdleider gingen de klokken aan en Jaap-Hille liet er al meteen geen twijfel over bestaan wie er zou gaan winnen. Om 9 uur had hij al min of meer een gewonnen stelling. Jaap, Mart-Jan, Arie en Rob bouwden een stevige stelling op en mijn tegenstander was zo vriendelijk een paard in de aanbieding te doen, wat ik beleefdheidshalve natuurlijk niet weigeren kon. De stellingen bleven enige tijd onduidelijk, maar daarna ging het hard. Jaap-Hille won zoals verwacht, ik moest een toren teruggeven maar kreeg daarna een sterke aanval, die een aantal pionnen opleverde en na een aantal schaakjes kreeg ik mijn toren in het spel en kon ik mijn tegenstander mat zetten. Jaap had intussen een van zijn befaamde trucs uitgehaald en een toren opgehaald, waarna de winst geen probleem meer was. Rob had intussen in het eindspel koning, paard en 4 pionnen tegen koning en 2 pionnen gekregen en ook daar kon het punt worden binnengehaald. Bij vesting Arie werd tot remise besloten en bij de analyse bleek telkens weer dat er weinig anders meer had ingezeten. Mart-Jan had het mooiste tot het laatst bewaard. Hij gaf een toren, zijn tegenstander promoveerde en werd er weer afgehaald, hij verloor een pion en vervolgens zette hij zijn tegenstander op fraaie wijze mat over de h-lijn! Gefeliciteerd allen. We gingen heel voorzichtig, maar wel met een heel goed gevoel, door de sneeuw met een 5 1/2 – 1/2 score voor het eerst dit seizoen met een overwinning weer naar huis.

Ricus.

Eén reactie op “Wageningen 5 – Veenendaal 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *