OSBO team 3

Flitsend veilig.

Team Arie ging op 7 februari op bezoek bij de Cirkel 3 en Jaap en Jaap-Hille schoten flitsend uit de startblokken. Als er bij hun tegenstanders al hoop had bestaan op een gunstig resultaat dan was die hoop gauw verdampt, want beide stonden al direct vanuit de opening erg goed en nog voor half 10 kon Jaap zijn tegenstander tot opgave dwingen, korte tijd later gevolgd door Jaap-Hille, die na kwaliteitswinst zijn tegenstander compleet onder de voet liep.

Toen de kruitdampen enigszins opgetrokken waren kreeg Rob een cadeautje van zijn tegenstander: hij mocht hem mat zetten. Zo stond het om 10 uur al 3-0 voor ons team, maar er was bij Arie, Mart-Jan en mij nog een flinke discussie op de borden. Arie bood op een gegeven moment remise aan en niet veel later deed ik dat ook. Ik had weliswaar een pion achterstand, maar mijn tegenstander durfde geen winst te forceren en terecht bleek later bij de analyse, want er waren voor mij varianten variërend van eeuwig schaak tot en met mat. Ook bij Arie viel niets meer te halen en toen stond het 4-1 voor ons. Mart-Jan moest nog flink nadenken, totdat zijn tegenstander in het eindspel ten onrechte op een penning vertrouwde, een stuk kwijtraakte en gelijk op kon geven. VSV-3 was na een flitsende start veilig en kan het komende seizoen weer in de 3e klasse spelen.

Ricus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *