Schaakvakantie

SCHAAKVAKANTIE IN OOSTENRIJK!!

15 juli t/m 22 juli en 19 augustus t/m 26 augustus
Kennismakingsaanbieding €279,- voor 8 dagen incl. ontbijtbuffet!

Beste schakers,

Ik wil mij even voorstellen,mijn naam is Ko Scheurer en ik ben lid van schaakclub Krommenie.

Tevens ben ik in het bezit van een 3 sterren hotel in het prachtige wandel-vakantie-dorp Tauplitz in Oostenrijk, waar we al jaren bridgeweken organiseren.

Maar dit jaar willen we iets leuks en bijzonder doen: We organiseren een schaaktoernooi in Tauplitz op 15-22 juli en 19-26 augustus en willen zoveel mogelijk schakers daarvoor uitnodigen.

Zomer-schaakvakantie:
Schaken en wandelen in de prachtige natuur van Salzkammergut, de longen van Oostenrijk, één van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. In de winter een prachtig ski paradijs, het Hotel ligt aan de piste en naast de lift.

PRIJS

Kennismakingsaanbieding: 8 daagse schaakweek voor € 279,- inclusief uitgebreid ontbijtbuffet. (Eénkamertoeslag € 56,-) Toeristentax €1,50 p.p.p.d. Kinderen t/m 14 jaar 50% korting.

Met het naast ons gelegen restaurant Schwaiger onderscheiden met ‘ster Steiermark Kulinair’ hebben wij een aantrekkelijke overeenkomst gesloten waar u voor € 14,- een heerlijke 3-gangen keuzemenu kunt nuttigen. Een bijzondere schaakweek waar u overdag heerlijk kunnen genieten van de prachtige omgeving en ‘s avonds een 7-rondig schaaktoernooi kunt spelen.

Speeltempo 1.40u met toevoeging van 10 sec. per zet bedenktijd per persoon. Er worden ook leuke prijsjes beschikbaar gesteld door het hotel.

`s Avonds schaken, waarbij het tweemaal mogelijk is om, bijvoorbeeld als je een dagexcursie naar Salzburg of Graz maakt, een bye te nemen. Voor (berg)wandel- en natuurliefhebbers is de omgeving ideaal.

Een mooie week vakantie die gecombineerd zal worden met een gezellig schaaktoernooi in de avonduren, op gezellige leest geschoeid. Overdag genieten van de fraaie wandelroutes, de natuur, heerlijk zwemmen in het fraai gelegen zwembad vlakbij het hotel,de goede Oostenrijkse keuken of een tripje naar de gezellige dorpjes in de omgeving of naar (bijvoorbeeld) de prachtige steden als Salzburg en Graz.

VERVOER

Beschik je over een eigen vervoermiddel,en zo ja,ben je in dat geval bereid om andere schakers mee te nemen,en de benzinekosten delen? Laat het ons even weten. Tauplitz beschikt over een treinstation,dus je kan ook met de trein komen.Of vliegen op Salzburg en vandaar met de bus is ook mogelijk. Bij voldoende interesse is het ook mogelijk een 9-persoons busje te huren, niet alleen voor vervoer tijdens de heen- en terugreis maar ook
voor het maken van tripjes/excursies in de omgeving van Tauplitz. De kosten van de auto bedragen een kleine € 850.00 (exclusief brandstof), die hoofdelijk zullen worden verdeeld over de passagiers en chauffeur.

Reizen:
Tauplitz ligt in de regio Ausseerland-salzkammergut, het centrum van Oostenrijk. Op ongeveer 1030km is Tauplitz prima te bereizen. Ook een tussenstop halverwege in Sommerhausen Duitsland is een aanrader en goed alternatief,een prachtig wijnstadje met vele leuke hotels en restaurants waar men voor een overnachting ongeveer € 35,- p.p.
betaalt met ontbijt. Een goed adres is bv Gastehaus Monchshof Monchshof 867 Sommerhausen (tel.0049 933397470). Dit familiepension biedt betaalbare kamers vanaf circa € 70,- voor twee personen per nacht inclusief een goed ontbijtbuffet. Het is circa 4 km van de snelweg rijden, dus u kunt de volgende dag zo weer verder. Sommerhausen ligt halverwege op ongeveer 520 km en vandaar naar Tauplitz is het nog 510 km, zo kunt u de reis relaxed beleven en bent u ongeveer twee maal 5 uur reistijd kwijt.

VERBLIJF

In Tauplitz dorp is weinig verkeer, enkel van bewoners en gasten. Het is geen doorgaande weg (stiltegebied). Boven op de Tauplitzalm is het autovrij. Het hotel ligt naast de lift naar de Tauplitzalm. Er is ook een mooie panoramaweg naar de Tauplitzalm. Je verblijft 7 nachten in een comfortabel panorama hotel in een gezellig bergdorp, met prachtig uitzicht over het dal en de rondomliggende bergen. Het hotel beschikt over ruime kamers met twee gescheiden bedden, douche/toilet en flatscreen t.v.

In grote eetzaal met uitzicht serveren wij een heerlijk ontbijtbuffet.

DORP TAUPLITZ

Tauplitz is een authentiek dorp, ook wel bekend als wandeldorp (Het W.K. wandelen vond hier plaats in 2009 en 2015) en is gelegen in de regio Ausseerland-Salzkammergut, centraal in Oostenrijk. Een fantastisch wandelgebied, de afwisseling van dalen en bergen maakt dat iedereen er heerlijk kan wandelen, van ongetraind tot zeer getraind. Onze wandelroutes voeren langs stille dalen, kristalheldere bergmeren, bloeiende bergweides, beekjes en watervallen. Een prachtig gebied, met 70 meren in de directe omgeving, met alle mogelijkheden voor een geweldige vakantie. De zes bergmeren met  drinkwaterkwaliteit op de Tauplitz Alm zijn uniek in Europa.

Ons driesterren hotel is gelegen op 850 meter hoogte met fantastisch uitzicht vanuit het hotel over het dal en de rondom liggende bergen. Door Zoover-hotelbeoordelingen gewaardeerd met de award ‘Highly Recommended 2016’ en een beoordeling van 8.9! Een heerlijke plek om tot rust te komen, stiltegebied, met vele leuke dorpjes en mooie steden in de omgeving, en een heerlijk nieuw wellnesscomplex op 15 minuten om heerlijk te relaxen. Deze spa is 8.000 vierkante meter groot en heeft 9 sauna’s, een gedeelte voor gezinnen en kinderen, een wellnessruimte en een modern sportgedeelte met binnen- en buitenzwembaden. Op vijf minuten loopafstand van het hotel ligt een mooi gelegen openlucht zwembad waar u heerlijk kunt zwemmen met uitzicht op de rondom liggende bergen

Ben je geïnteresseerd in dit leuke schaaktoernooi in Oostenrijk, van 15 juli t/m 22 juli en 19 t/m 26 augustus,dan horen we dat graag.

Aanmelden kan per e-mail aan jacscheurer@yahoo.com
Wij hopen u te mogen begroeten in het mooie Tauplitz!
Met vriendelijke groet,
Ko Scheurer
Hotel Sonnenuhr (Zoover_ hotelbeoordeling 8.9)
Tauplitz 76 Oostenrijk
www.sonnenuhr.at
Tel. Nederland: 075-6402928 of 06-25325276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *