Veenendaal 3 – U.V.S. 7

Zeperd.

Ieder seizoen loop je er wel een keer tegenaan en afgelopen donderdag 16 maart gebeurde het bij het 3e team. We begonnen vol goede moed tegen UVS, maar al gauw was de eerste zeperd voor Rob. Hij won de dame van zijn tegenstander, jawel, maar daarna ging hij mat op e2 met twee paarden en een loper. Vervolgens gaf ik zo maar een stuk weg en moest ik alle zeilen bijzetten om niet weggespeeld te worden. De tweede zeperd was voor Jaap. Hij kreeg zijn favoriete opening op het bord en hij zag de toekomst zonnig in. Zo ook zijn tegenstander. Dreigingen met mat en materiaalwinst werden Jaap te veel en hij moest de vlag strijken. Waar was dat nou fout gegaan?

Intussen was er bij Arie en zijn tegenstandster geen doorkomen aan. Twee loopgraven tegenover elkaar en toen de kruitdampen opgetrokken waren bleef er remise over. Intussen kwam mijn tegenstander met twee paarden opzetten en zette zijn loper voorsprong om in een toren voorsprong. Maar in de Osbo ga je dan toch nog door en uiteindelijk kreeg ik een tegenkans. Mijn tegenstander dacht heel lang na, deed een zet en bood remise aan. Het was meer dan waar ik op gehoopt had en ik nam het graag aan. De geleerden toonden daarna nog aan dat ik had kunnen winnen, maar die variant durfde ik na dit avontuur niet meer aan.  Een halve zeperd dus. Resteerden nog de partijen van Jaap-Hille en Mart-Jan. Mart Jan stond lange tijd beter, maar verspeelde een toren en toen was er met zijn paard tegen de toren van zijn tegenstander geen houden meer aan. De derde zeperd. Gelukkig hadden we nog Jaap-Hille, die zijn tegenstander in een klassieke positie van zetdwang manouvreerde en tenslotte een doorbraak kon forceren. Daardoor werd het nog 2-4 , maar dit was slechts een schrale troost.

Ricus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *