Slotronde Veenendaal 1

Op maandag 10 april jl. toog het eerste team van Veenendaal voor de slotronde naar Bennekom. Voor ons stond nog een wedstrijd tegen het al gedegradeerde 2e team van Bennekom. op het programma. Bij het ingaan van de slotronde waren we nog niet helemaal veilig. We hadden nog minimaal in wedstrijdpunt nodig om niet direct te degraderen, maar winnen was wel gewenst in verband met een mogelijke versterkte degradatie (zie de uitleg van Huub Blom op de OSBO-site van 2 april jl.).
We begonnen slecht aan de wedstrijd: Bert en Jan kwamen al snel slecht te staan. Johan wist ondertussen een gezonde pion voor te komen. Na ruim 2 uur spelen kon Bert zijn stelling niet verdedigen en kwamen we met 1-0 achter. Daarna kreeg Piet remise aangeboden. Aangezien hij toen al iets minder stond heeft hij dit moeten aannemen. Daarna kwamen we nog 2,5-0,5 achter: Jan zijn stelling was niet meer te verdedigen. Gelukkig deden we snel iets terug. De tegenstander van Lukas offerde een stuk voor 2 pionnen en vervaarlijke lijkende aanval. Lukas hield bij het verdedigden het hoofd koel en vond steeds de juiste zetten. Zijn tegenstander verbruikte heel veel tijd om de aanval voort te zetten. Zoveel tijd dat hij door zijn vlag ging. Henk Don trok de stand weer gelijk.  In een rustige stelling kwam hij door langzaam duwen en trekken steeds beter te staan. Uiteindelijk wist hij een ingang te vinden waardoor hij zijn tegenstander mat kon zetten. Johan bracht ons zelfs nog op voorsprong. Zoals eerder gezegd kwam kort na de opening een pion voor. Die pion heeft zijn tegenstander niet meer teruggezien. Op het eind wist hij de zwarte stelling. Gunie stelde het ene wedstrijdpunt veilig door in een licht betere stelling remise aan te bieden, gezien de stand bij de andere wedstrijd werd dit geaccepteerd. Bij dit ene bleef het. De tegenstander van Pim offerde ook een stuk tegen 2 pionnen en aanval. Pim hield echter een goed verdedigbare stelling over. Deze verdediging moest hij na lange strijd staken omdat hij pardoes een dame weggaf.
De overige uitslagen van deze avond:
PION wint met 5-3 van Elster Toren: Elster Toren degradeert hierdoor naar de tweede klasse. Koningswaal wint met 5-3 van Toren Arnhem en is hierdoor met een half bordpunt voorsprong kampioen geworden.
Wageningen deed zijn sportieve plicht door te winnen van Velp.
Door ons gelijkspel zijn we een plaats gestegen en als 5e in de poule geëindigd.
Velp moet nu de laatste speelronde in KNSB-competitie afwachten of het door versterkte
degradatie alsnog degradeert.
Wij mogen door bovenstaande uitslagen ook in het volgende seizoen weer in de eerste klasse OSBO uitkomen.
PS: Een foto waarop bijna het hele team in actie is, is te zien op het verslag op de web-site van Bennekom.

Eén reactie op “Slotronde Veenendaal 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *