Slotronde Veenendaal 3

OPC1-VSV3, mooie slotronde.

Op donderdag 13 april mocht team Arie aantreden voor de slotronde van de 3e klasse Osbo in Wageningen. Onze tegenstanders kwamen uit Oosterbeek, het team van OPC1. Spannend was het niet, want de kampioen was al bekend. Het team Rhenen1 was ongeslagen kampioen, waarvoor natuurlijk onze hartelijke felicitaties. Voor ons was er nog een piepklein kansje dat we konden degraderen, maar eigenlijk kon dat niet. Na de opening door de wedstrijdleider gingen de klokken aan en begon het aftasten, wat bij Jaap-Hille al binnen het half uur leidde tot damewinst. Gelopen race zou je zeggen, maar dat was het zeker niet. Zijn tegenstander vloog Jaap-Hille aan met alles wat hij nog had en Jaap-Hille moest nog heel erg oppassen dat hij niet alsnog onder de voet gelopen werd. Gelukkig kon hij alles pareren en de partij naar de winst voeren. Bij mij ging het er een stuk rustiger aan toe, al moest ik wel even flink in de verdediging toen mijn tegenstander een aanval over de e-lijn opzette met dame en toren, maar gelukkig kon ik met mijn damepaard van d7 naar f8 en e6 komen, waardoor die aanval niet meer kon doorzetten. Na een grote afruil deed mijn tegenstander om kwart over 9 een remiseaanbod, wat ik aannam  en daarna kon ik rustig naar de strijd op de andere borden gaan kijken. Jaap was voorzichtig gestart, zag zijn tegenstander een pion verliezen en veroverde vervolgens een kwaliteit. Uiteindelijk was dit niet genoeg en werd er tot remise besloten. Rob was al vroeg in het bezit van een voorsprong van 2 pionnen en een kwaliteit. Even dreigde zijn tegenstander terug te komen in de partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Hij kon een vrijpion van Rob niet meer tegenhouden. Arie had het moeilijk, kwam niet lekker in zijn spel, maar wist zich toch uit de moeilijkheden te knokken. Net toen het er op leek dat hij een vernietigende koningsaanval kon lanceren sloeg zijn tegenstander toe : schaak op h2 met een loper, vergezeld van een aftrekaanval op de ongedekte dame van Arie, die anders altijd zo zuinig op zijn dame is. Sportief als altijd gaf Arie gelijk op en feliciteerde zijn tegenstander. Bij Mart-Jan ging het lange tijd gelijk op, maar in tijdnood gaf hij een stuk weg en kon de strijd staken. Zo werd het uiteindelijk 3-3 en hadden we een mooie slotronde gespeeld.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *