Jeugdteam prima uit de startblokken

Op vrijdag 13 oktober ontving het jeugdteam van Veenendaal het 5e team van V.S.G. uit Ermelo.

Daar waar het eerste en het tweede team hun eerste wedstrijd verloren, kende het jeugdteam een prima start. De punten bleven met een 4-0 overwinning in eigen huis.
Als eerste bracht Leon het team op voorsprong. Kort na de opening won hij een toren. In het vervolg won meer materiaal. Dit resulteerde uiteindelijk in mat.
Een uur later breidde Lars de voorsprong uit. In een gelijkopgaande partij maakte zijn tegenstander een fout waardoor hij een volle toren won. Een aantal zetten later gaf hij zijn dame weg.
Daarna stelde Lydia de winst veilig. Na een rustige opening won ze pion. In het middenspel offerde haar tegenstander een stuk tegen twee pionnen voor aanval. Maar Lydia kon deze aanval pareren. Daarna gaf haar materiële voorsprong de doorslag.
Matthijs bracht de einduitslag op het scorebord. Hij kwam in het middenspel een stuk tegen een pion achter. Door een mooie truc won hij het stuk weer terug. Even leek het erop dat hij de verkeerde loper te slaan. Maar door zijn dame te ruilen voor beide torens van, bleef een paard tegen een pion voor. Beide torens bleken samen met het paard te sterk voor de witte dame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *