VSV 3 – Tornado 2j (deel 1)

VSV3-Tornado2j

 

Vrijdagavond 27 oktober om half 8 werd de eerste zet in deze wedstrijd gedaan. Al spoedig bleek dat Mart-Jan er geen gras over liet groeien. Hij verpletterde de koningsstelling van zijn tegenstander en dwong hem met twee torens op de tweede rij al spoedig tot overgave. Het was even rustig, terwijl Arie tegen een pion achterstand aankeek. Jaap kreeg een remiseaanbod, maar besloot nog even door te spelen. Hij werd door zijn jeugdige tegenstander vervolgens vakkundig van het bord gezet en de stand was weer gelijk. Lang hoefde het team niet te treuren, want Arie had zijn achterstand omgezet in een voorsprong en drukte vervolgens langzaam maar zeker zijn tegenstander van het bord. Wederom werd het weer een tijdje rustig en toen kreeg Ron kansen die hij met beide handen aangreep. Hij kon zijn tegenstander mat zetten. Verderop speelde Simon een gewaagde partij zonder gerokeerd te hebben en dat had uiteindelijk succes. Zijn tegenstander verkeek zich op een combinatie, spartelde nog een poosje tegen maar Simon wist zijn voorsprong te behouden en won vervolgens met overmacht zijn partij. De laatste die nog speelde was Rob. Her zag er erg remiseachtig uit, totdat zijn tegenstander een vorkje toeliet, hetgeen hem een paard kostte. In een poging nog iets te redden ging hij in de aanval en werd prompt door Rob mat gezet en kon VSV3 met een 5-1 het weekend ingaan. Gefeliciteerd mannen!

Ricus.

Eén reactie op “VSV 3 – Tornado 2j (deel 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *