VSV 3 – Tornado 2j (deel 2)

‘Team 3 blaast Tornado 2J weg’.

Vrijdagavond 27 oktober 2017 om half acht begon in Sporthal West het derde team met de 1e ronde van de externe competitie. Zij hadden de schone taak om een jeugdige Tornado 2 te stillen.

Op bord 2 kwam Martjan goed uit de opening (of de tegenstander slecht). De druk werd opgevoerd. En toen eenmaal het eerste paard over de dam was, was er geen houden meer aan, 1-0.

Arie kwam op bord 4 ook steeds beter te staan. Zijn tegenstander deed wat hij kon, echter Arie was los, geen stuk of pion was meer veilig. Bekwaam als altijd speelde Arie de partij uit, 2-0.

Op bord 1 kreeg Jaap van zijn tegenstander een remise aanbod. Na overleg werd besloten nog even door te spelen. Even later gaf Jaap zijn loper weg, waarna zijn tegenstander de partij knap uitspeelde, 2-1.

Ondertussen was Simon op bord 5 de druk op de stelling van zijn tegenstander aan het opvoeren. Rob leek op bord 6 op een remise af te stevenen. Rob bood bij een 2-1 stand remise aan, echter zijn tegenstander sloeg dit aanbod af. Ron rukte op richting de loopgraven van zijn tegenstander. Hij bracht zijn torens in stelling en brak de stelling van zijn tegenstander open. Ron promoveerde, 3-1.

Ondertussen was de druk van Simon op de stelling van zijn tegenstander zo groot, dat dit voor Simon een loper opleverde. De stelling van zijn tegenstander was aan flarden en Simon speelde de partij gedecideerd uit, 4-1.

Na het remise aanbod van Rob, wist zijn tegenstander geen manier te vinden om er doorheen te komen. Rob verdedigde bekwaam, en strafte zijn tegenstander vervolgens af middels een dubbele aanval met zijn pion op diens toren en paard. Gevolg: 3 zetten later zette Rob zijn tegenstander mat, 5-1.

Zo kunnen wij nog een spreekwoord van stal halen: Een goed begin is het halve werk.

Martjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *