BSV 4 – VSV 4

Afgelopen vrijdag vertrokken de spelers van Veenendaal 4 naar Bennekom voor hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Met de smaak van de 4-0 overwinning op Ermelo vorige maand nog vers in hun geheugen namen de spelers plaats achter de borden. Na het welkom konden de klokken worden gestart in de verder heerlijk stille speelzaal. Direct was duidelijk dat de Bennekomse spelers meer verzet zouden gaan bieden, maar op geen enkel bord zouden de jeugdspelers zich hierbij neerleggen.

Op bord 4 speelde Leon een sterke start. Offerde een pionnetje en kreeg daardoor een mooie ruimte voor een sterke aanval op de stelling van wit. Hij vergat echter de aanval door te zetten en liet daarbij zijn dame insluiten. Een zure appel waar hij nog wel even doorheen probeerde te bijten maar al gauw besefte dat het geen zin meer had. (1-0)

Ondertussen had Matthijs op bord 1 een solide partij. Hij creëerde een mooie aanval op de damevleugel en hield de druk op de stelling. Om een kwaliteitsverlies te voorkomen miste zwart echter een matdreiging, maar voordat Matthijs deze daadwerkelijk mocht uitvoeren gaf de Bennekomse speler op. (1-1)

Diezelfde degelijke speelstijl troffen we aan op bord 2. Niet zo verwonderlijk omdat daar Lydia blijkt te spelen. Ze kreeg na een boeiende discussie in het centrum een prachtige vrijpion ver in de stelling van wit. Toch kostte het haar veel tijd om de speldenprikjes van wit te pareren en was de winst niet al te gemakkelijk te behalen. Na een remiseaanbod van haar tegenstander, een laatste brainstorm en een korte blik op bord 3 werd het aangenomen. (1,5-1,5)

Een uitstekende beslissing, gezien de stelling op bord 3 waren daarmee de matchpunten virtueel binnen en was het Lars die daar na enig aandringen uiteindelijk de sterkste bleek te zijn. Een kwaliteit voorsprong was in het eindspel duidelijk teveel en Bennekom moest tekenen voor een verlies. (1,5-2,5)

Al met al een spannende avond en met deze uitslag komt de jeugd op een gedeeld eerste plek in poule 4C. Volgende tegenstander is PSV DoDO 3, met wie de jeugd de eerste plek moet delen. Hopelijk weer een spannende wedstrijd!

BSV Bennekom 4 Veenendaal 4j 1,5 – 2,5
Jaap Nugteren Matthijs van Dodeweerd 0 – 1
Joop de Bruin Lydia van Dodeweerd 0,5 – 0,5
Sake van der Schaaf Lars Boere 0 – 1
Sjoerd Rave Leon Kamermans 1 – 0

Jaap-Hille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *