Het eerste heeft de eerste zege binnen.

Vrijdag 17 november togen een 7-tal spelers naar Arnhem om daar tegen een jeugd-team De Toren te spelen.
Henk had ons een week eerder al op voorsprong gezet. In zijn partij had hij een dame en zes pionnen; zijn tegenstander een toren, beide lopers, een paard en 2 pionnen, maar die werkten niet goed samen. Even leek Henk genoegen te moeten nemen met remise door eeuwig schaak. Maar toen zijn tegenstander te veel wilde, sloeg Henk alsnog toe.
Op de avond zelf verdubbelde Lukas na een uur spelen de voorsprong. Toen zijn tegenstander meende door de rokade zijn koning veilig te hebben, sloeg hij door middel van een paardoffer hard toe.
Daarna consolideerde Jaap-Hille de voorsprong door remise te spelen; de stelling zat muurvast.
Jan breidde de voorsprong uit. Even leek Jan te maken te hebben met een pionnenlawine tegen zijn eigen koning. Toen een wit paard de stelling binnen kwam, werd dit geruild. Daarna kwam de g-lijn open en kon Jan daarvan profiteren.
Gerard stelde daar een punt veilig. Nadat hij in het middenspel door onhandig manoeuvreren een pion verloor. Hij wist een stelling te bereiken met ongelijke lopers.
Pim bracht daarna de winst binnen. Ook hier was er sprake van  een ongelijke materiaalverhouding. Net als in de week daarvoor, pakten de complicaties in zijn voordeel uit. Piet verloor daarna een iets mindere stelling. Doordat hij een hele tijd op het increment moest spelen, kon hij de stelling niet binnen de remisegrenzen houden.
Daarna bepaalde Gunie de eindstand op een 6-2 overwinning. Ook in deze partij was er sprake van een ongelijke materiaalverhouding. En ook hier pakte dit voor ons gunstig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *