V.S.V. 3-A.S.V. 12

7 december. Buiten is het guur, binnen deelt sint Gunie zijn laatste strooigoed uit als team Arie het opneemt tegen ASV12. Al snel na het begin verdwenen er her en der stukken van het bord. Arie moest even pas op de plaats maken en de troepen hergroeperen, waarna de eerste remise een feit was. Jaap leed aan een gebrek aan wedstrijdritme, maar kon aan het eerste bord eveneens een verdienstelijke remise scoren. Op de andere borden waren de vooruitzichten gunstig: Rob was lekker aan het snoepen (pionnen en af en toe een pepernootje ) en Ron kreeg een stuk van zijn tegenstander voor een aanval die niet doorsloeg. Zulke stellingen kun je wel aan Ron overlaten en hij haalde rustig het punt binnen. De tegenstander van Rob kon niet alle dreigingen meer pareren. Rob had twee ijzersterke paarden op de koningsstelling gericht en toe hij daarna ook nog met een toren de stelling binnenkwam gaf zijn tegenstander zich over. Het materiaalverlies werd te groot. Mart-Jan wist met degelijk spel eveneens zijn tegenstander onderuit te halen en ik deed als laatste speler een remise aanbod. Mijn tegenstander wilde nog wat proberen, maar toen hij zag dat dat niet werkte accepteerde hij de remise en haalde het team een mooie overwinning binnen van 4 1/2- 1 1/2, waarmee team 3 bovenaan staat in de poule.

Fijne feestdagen allemaal.

Ricus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *