Anish Giri komt naar Veenendaal!

Topnieuws voor de Veenendaalse Schaakvereniging! Internationaal talent Anish Giri heeft besloten om vanaf volgend seizoen te schaken voor de Veenendaalse Schaakvereniging. “Ik kijk ernaar uit om te spelen voor Veenendaal”, aldus Giri.

Afgelopen week kwam de aanmelding binnen bij het bestuur van de Veenendaalse club. Voorzitter Pim Dik zei er het volgende over:

We zijn hartstikke blij met dit nieuws. Het gebeurt niet zomaar dat er een grootmeester zich bij jouw vereniging aansluit, en al helemaal niet dat een internationale topspeler dit doet. We verwelkomen Anish dus met heel ons hart, en hopen dat wij veel voor elkaar kunnen betekenen.

Anish Giri staat op dit moment tiende op de wereldranglijst en staat bovenaan op de Nederlandse lijst. Zijn ratingverschil met de rest van de vereniging is aanzienlijk, zelfs in vergelijking met de momenteel nogal matig presterende Stefan Bekker. De afgelopen tijd kreeg hij vooral veel media aandacht vanwege zijn uitstekende tweede plaats bij het 80e Tata Steel-toernooi in Wijk aan Zee, waar hij de tiebreaker verloor van huidig wereldkampioen Magnus Carlsen. Giri:

Veenendaal is een stevige vereniging met goede spelers. Het is natuurlijk wel een beetje jammer dat Stefan Bekker zo matig speelt tegenwoordig, maar hopelijk komt hij daar snel weer bovenop. Ik ben ervan overtuigd dat deze vereniging mij kan helpen om het maximale uit mezelf en de andere leden te halen.

Anish Giri 2013.jpg

Anish Giri

2 reacties op “Anish Giri komt naar Veenendaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *