Elster Toren 2 – V.S.V. 3

Vrijdag 13 april, Koninginnedag!

Op vrijdag 13 april organiseerde de Veenendaalse schaakvereniging de slotronde van poule 3F in een zeer gezellige speelzaal voor 6 teams. Er was gekozen voor een schuine opstelling, waardoor alle teams in de achterste zaal konden spelen. In de voorste zaal werden door middel van een beamer alle tussenstanden live getoond, zodat iedereen van minuut tot minuut op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen. Hulde aan Arie en Jaap-Hille die alles netjes en op tijd klaar hadden en dank aan Danny die weer prima voor de lekkere hapjes zorgde.

Wij mochten tegen de kampioen aantreden en dat was al bij voorbaat een hele kluif, want we kregen op de eerste vijf borden meer dan 1600 tegen, alleen bord 6 had een iets mildere ELO. Waar iedereen rustig begon trok Mathijs al van meet af aan in de aanval, wat erin resulteerde dat hij na iets meer dan een uur zijn tegenstander op de knieën kreeg. 0-1 voor ons.

Een klein uur later moest Rob capituleren en was de stand weer gelijk: 1-1. Op bord 1 kreeg Jaap een onverwacht cadeautje. Hij viel de dame van zijn tegenstander aan, die dacht met een pion te kunnen doorlopen en zo kreeg Jaap een volle dame cadeau: 1-2 voor ons. Even later moest ik de vlag strijken; er kwamen zo veel dreigingen op me af ( een stuk of 5 ) dat ik stukken ging verliezen en ten onder zou gaan in de daarop-volgende aanval. 2-2. Bij Mart-Jan en Ron was het nog ongelooflijk spannend en beiden moesten tot het uiterste gaan, maar Mart-Jan kwam er , ondanks een iets betere stelling, niet door en nam het tweede remise aanbod aan: 2 1/2- 2 1/2. Ron verdedigde zich als een leeuw, kwam een pion voor te staan en kreeg schaak met de dame. Hij had deze dame gewoon kunnen slaan ( gratis ), maar zag dat in de hectiek van het spel over het hoofd en zette zijn dame ertussen. Na een storm van oh’s en ah’s en een dankjewel van zijn tegenstander ging Ron akkoord met remise. zodat de eindstand 3-3 werd. Een opmerkelijke Koninginnedag! Wij hebben  als enige team een punt van  de kampioen gepakt en zijn op een keurige 4e plaats in de poule geëindigd. Tenslotte was er voor de kampioenen en de topscorers  nog een leuke attentie en nadat de foto’s gemaakt waren was deze zeer geslaagde avond afgelopen.

Ricus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *