Veenendaal 4j wordt kampioen!

Afgelopen vrijdag was de slotronde van OSBO poule 4C waarin de Veenendaalse jeugd dit seizoen goede zaken heeft gedaan. Met twee bordpunten voorsprong op de nummer 2 uit de poule beloofde het een spannende avond te worden aangezien de nummer 2 (PSV/DoDO 3) ook de tegenstander van die avond zou zijn. Zowel winst als gelijkspel zouden resulteren in een kampioenschap.

In de voorbereiding werd door de spelers besloten om een tactische zet te doen en zodoende nam Leon achter bord twee plaats. Na een goede opening mistte hij helaas een loperdiagonaal en dat kostte hem een kwaliteit. Een tijdje later bleek deze achterstand uiteindelijk teveel te worden moest hij de eerste punt aan de spelers van Putten geven.

Achter bord 3 speelde Lydia. Na een lastige opening met veel druk op haar stelling wist ze de macht over het spel te krijgen en een opening te creëren in het centrum. De pionnenstructuur van Lydia was beter, maar na het weggeven van de toren door haar tegenstander was het spel snel klaar.

Rens speelde met wit op bord 4. Zijn tegenstander kwam slecht uit de openingsfase en vergat de koningsvleugel te verdedigen. Na een offer aan die zijde van het bord door wit leek de situatie voor zwart erg penibel te worden. Echter omdat de situatie op bord 1 op remise uit leek te draaien werd besloten om ook op bord 4 remise aan te bieden en zo in ieder geval het kampioenschap veilig te stellen.

Kopman Matthijs speelde een goede partij op bord 1. Al vrij vroeg in de partij wist hij het initiatief in de wedstrijd te nemen en kwam een pionnetje voor te staan. Dit bleek echter uiteindelijk niet voldoende te zijn toen zijn tegenstander de stelling op slot wist te zetten. Nadat ook hier tot remise werd besloten was de jeugd van Veenendaal kampioen. Een fantastisch en verdiend resultaat na een seizoen hard werken.

De andere wedstrijd van die avond was VSG 5 – Bennekom 4. Nadat de stand 0-3 was leek op bord 2 de ergste schade voor VSG beperkt te worden. Echter de speler uit Ermelo mistte een mat in 3 en gaf in enkele zetten de hele partij weg. Hierdoor gingen de spelers uit Bennekom met de 4 bordpunten naar huis.

Sjoerd de Rave (Bennekom) en Matthijs van Dodeweerd (Veenendaal) wisten met 5 uit 6 de andere spelers achter zich te laten en deelden samen de positie van topscoorder in deze poule.

r6 klasse 4C Mp Bp 1 1 2 2 3 3 4 4
1. Veenendaal 4 j 8 15½ 2 2 4
2. PSV/DoDO 3 8 13½ 2 ½ 3 2
3. BSV Bennekom 4 7 14 2 ½ 4
4. VSG 5 1 5 0 ½ 1 2 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *