Veenendaal 1 pakt punten in Nijmegen

Op zaterdag 6 oktober gingen we vol goede moed richting Nijmegen, om tegen UVS 2 te spelen, zij hadden de eerste ronde met 7,5-0,5!! gewonnen dus er was geen sprake van onderschatting bij ons, daar waar wij toch wel de favoriet zijn om te promoveren naar de derde klasse.

Het zag er lang naar uit dat het toch nog spannend ging worden vandaag, maar mede door een paar partijen die met wat geluk onze kant op vielen werd het toch nog een ruime overwinning.

Ik was zelf als eerste klaar in een partij waarin we al snel de dames ruilde waardoor ik een heel fijn centrum kreeg. Het was een kwestie van stukken goed zetten, torens op de open lijnen zetten en gaan met die banaan. Ik won eerst een pion en na de sneaky zet tg5 had hij gemist dat ik vervolgens zijn loper op b6 ging insluiten met de zet pe5-d7 en vervolgens ging diezelfde loper er op a7 vervolgens aan.  1-0

Daarna was Joost volgens mij als eerst klaar, hij stond eigenlijk al heel snel lekker na Da5 Dd2 dxc5 e5 volgde er de tussenzet Td8! Waarna zwart duidelijk de overhand had. Even later werd het vakkundig afgemaakt door Joost en de 2-0 volgde al snel.

Hierna won Etienne ook een partij waarin hij met wit al sinds de opening net wat lekkerder stond. Het oogde alsof het de vraag was of hij ging winnen of dat het remise werd, maar ik had het idee dat het gewoon keihard won voor wit in alle varianten. Een puik potje van onze IM.

Toen volgde nog een overwinning van Erik, zoals we dat van hem kennen in externe partijen voor Veenendaal. Een hele moeilijke pot spelen, maar door zijn enorme vechtlust toch met de winst ervandoor gaan in een waarschijnlijk verloren stelling. 4-0

Toen het eenmaal 4-0 stond vond Johan het niet meer nodig zijn wellicht iets betere stelling door te spelen en zorgde hij voor het matchwinners halfje. Dat voelt toch wellicht dan als een plusremise, ondanks dat ze in rating elkaar niet veel ontliepen. Overigens had ik het idee dat Johan de hele partij prima speelde en nergens minder heeft gestaan.

Toen de matchpunten al binnen waren won Gunie zijn partij ook nog, het oogde allemaal wat passief met de stukken op de flanken, maar volgens mij heeft hij op de goede momenten zijn spel gepakt om vervolgens met de volle buit er vandoor te gaan. Netjes op zijn kans gewacht dus.

Arjen speelde een degelijke partij met zwart, zijn tegenstander probeerde er alles aan om van de zwakke h en a pionnen van zwart te profiteren in het middenspel, maar met nauwkeurig spel verdedigde Arjen hier tot in de puntjes. Toen wit zijn laatste strohalm in het toreneindspel (eerst a6 i.p.v toren erbij) niet greep, was het duidelijk dat dit remise werd.

De volgorde van deze remises is me even ontgaan, maar Henk speelde ook nog remise in een op het oog vrij gelijk opgaande partij. Wit stond goed na de breekzet d4 maar door een paar onnauwkeurige zetten hierna kon zwart genoeg tegenspel krijgen voor de remise. Al met al een goede 6,5-1,5 overwinning met nul verliespartijen en het spel oogde ook prima op bijna alle borden.

Op naar de volgende wedstrijd, waarin uw verslaggever hiervan niet mee kan doen vanwege een weekend weg.

-Stefan Bekker

UVS 2 Veenendaal 1
Heine , I. (Ivar) 1956 Goudriaan , E. (Etienne) 2316 z-w 0 – 1
Breuker , D.M. (Dennis) 2007 Bekker , S. (Stefan) 2299 w-z 0 – 1
Erp van, P.J. (Pepijn) 1933 Don , H. (Henk) 1931 z-w ½ – ½
Sprinkhuizen , A.P.J. (Arno) 1992 Loonstra , A. (Arjen) 1906 w-z ½ – ½
Clermonts , J.J.A. (Jeroen) 1935 Dikkenberg van den, D.H. (Erik) 2114 z-w 0 – 1
Quint , J.H.M.M. (Hans) 1913 Offringa , J.M. (Joost) 2301 w-z 0 – 1
Holtland , D.D. (Diderick) 1858 Brink van den, J.H. (Johan) 1896 z-w ½ – ½
Willemsen , T. (Thomas) 1965 Chatinier du, A.L. (Gunie) 1908 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1945 Gemiddelde Rating: 2084 1½-6½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *