Veenendaal 2 – A.S.V.6 (Verslag 1)

Op donderdagavond 13 december mocht ook Veenendaal 2 in eigen huis aantreden. Tegenstander was het 6e team van Arnhem. Wij hadden de koppositie te verdedigen.

Op bord 3 speelde Jaap lange tijd een gelijk opgaande partij. Jaap liet echter in het eindspel de pion van zijn tegenstander op de koningsvleugel te ver opkomen. De dreiging op de koningsvleugel werd Jaap uiteindelijk teveel.

Op bord 8 speelde Rob van Oosterom ook lange tijd een gelijke strijd. Van de partij heb ik niet verder niet veel meegekregen. Beide hadden in het eindspel een vrijpion. Waarbij die van de vrij pion van de tegenstander verder naar voren stond.  Rob van Oosterom moest ook helaas de meerder erkennen.

Jan van Ham speelde op bord 1 lange tijd met 2 pionnen minder. Lang tijd hield hij stand. Helaas trok Jan uiteindelijk wel aan het kortste eind.

Het begon erg penibel uit te zien voor ons team. 3-0 achter. Op bord 7 had Ricus een stuk verloren in de opening. Rob Leer, die lange tijd een betere stelling had dan zijn tegenstander, zag zijn stelling kantelen in zijn nadeel.

Op bord 4 speelde ik een goede partij. De tegenstander werd in de verdediging gedrukt. Met weinig ruimte. Ik had met mijn stukken alle ruimte de druk op zijn stelling op te voeren. Toen liet de tegenstander zijn dame insluiten, en gaf hij op.

Rob Leer moest zijn verweer staken en ook Ricus moest capituleren.

Arie speelde op bord 6 een degelijk partij. De opening ging wat moeizaam, maar al snel was zijn partij in evenwicht. Uiteindelijk kwam hij puntendeling overeen.

Ron speelde op bord 5 een goede partij. Lange tijd was dan ook zijn stelling de betere. Echter maakte hij op het einde een misrekening, wat hem de partij kosten.

Zo moesten wij onze meerdere erkennen aan Arnhemse SV 6. Volgende keer maar revanche.

Martjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *