Veenendaal 2 – A.S.V. 6 (Verslag 2)

Donderdag 13 december kregen we ASV6 op bezoek en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. We stonden immers bovenaan. Ik was waarschijnlijk nog wat in sinterklaasstemming, want nog in de opening gaf ik mijn tegenstander een stuk cadeau en vervolgens bleef ik de hele partij achter de feiten aanlopen. Ik kreeg weliswaar een pion en een sterk centrum terug, maar mijn  tegenstander zag alles en in tijdnood kon ik het niet meer bolwerken en moest ik de eer aan mijn tegenstander laten. Intussen was er van alles gebeurd. Bij Jaap leek er niets aan de hand totdat de tegenstander de hele stelling opblies en Jaap met de brokken liet zitten. Bij Rob van Oosterom leek het erop dat hij ging verliezen, ging winnen en uiteindelijk toch verliezen omdat hij een doorgebroken pion niet meer kon stoppen. Toen ik bij Jan van Ham en Rob Leer keek leek er niet zo veel aan de hand, remise zou ik denken, maar ook zij gingen er hardhandig af. Ron had een prima stelling, maar werd door zijn tegenstander verrast met een offer, waarna hij mat ging. Arie had intussen met een uiterste krachtsinspanning remise behaald en de enige die niet aan de algehele malaise meedeed was Mart-Jan, die met zijn winstpartij de eer van het team nog een beetje hoog hield. Met 1 1/2 – 6 1/2 mochten we het eerste deel van de SOS-competitie afsluiten.

Volgend jaar gaan we weer vol goede voornemens, maar met de voetjes op de grond, aan de volgende ronde beginnen.

Gezegende dagen, een goed uiteinde en een mooi begin van 2019 gewenst.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *