A.S.V. 7 – V.S.V. 2

Donderdag 21 februari stond voor team Arie de uitwedstrijd tegen ASV 7 op het programma. Jaap en Jan van Ham schoten uit de startblokken en binnen het uur stond er bij Jaap al een eindspel op het bord. Niet lang daarna was het Jan die het eerste punt binnenhaalde, korte tijd later gevolgd door Jaap, die weinig heel liet van zijn tegenstander. Arie stond op dat moment heel gedrongen en was erin geslaagd zijn dame naar a1 te spelen en zag met grote zorgen het vervolg tegemoet. Gelukkig viel zijn tegenstander niet door het centrum aan, maar bood dameruil aan, waarna Arie met iedere zet zijn stelling verbeterde en er een goede remise uit sleepte. Ook bij mij ging het aardig op remise lijken. Mijn tegenstander probeerde mij tot aanvallen te verleiden ( en ik hem ), maar ik kon alles pareren en hij ook. Met nog een paard, twee torens en acht pionnen op het bord was de boel goed dicht getimmerd en konden wij tot remise besluiten. De stand was toen 1-3. Ron was bezig aan een degelijke partij, waarin hij en zijn tegenstander elkaar mooi in evenwicht hielden en ook daar werd remise aangetekend. Rob Leer, Rob van Oosterom en Mart-Jan waren toen nog volop bezig. Rob van Oosterom gebruikte veel tijd (!) en met succes, want hij stond een stuk voor, deed alleen maar goede zetten en kon promoveren tot dame, waarna een paar zetten later zijn tegenstander het voor gezien hield en de stand naar  1 1/2-4 1/2 getild werd. Rob Leer moest scherp spelen om dreigingen van zijn tegenstander van zich af te houden, maar toen deze een paar keer minder nauwkeurig voortzette greep Rob zijn kans en de partij en werd het 1 1/2 – 5 1 1/2. Als laatste zat Martjan achter het bord met een gezicht als de kat die van de slagroom gesnoept had. Met een begin van krapte in de tijd kreeg hij de dame van zijn tegenstander te pakken en maakte hij de partij vakkundig uit, zodat wij met 1 1/2 – 6 1/2 weer naar huis konden gaan. Deze mooie uitslag heeft tot gevolg dat wij 2e in de poule staan, op slechts een paar bordpunten van de nummer 1. Wie weet waar dat nog toe leidt.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *