Verslag simultaan

Afgelopen donderdagavond stond in het teken van de jaarlijkse simultaan. In 2 groepen werd er gestreden tegen Erik van den Dikkenberg en Arjen Loonstra.

Na ruim 2,5 uur schaken wist Arjen een nette 9,5 uit 13 te noteren. Alleen in Lars Boere, Cees Capiteijns en Oscar van Hattem moest hij zijn meerdere erkennen. Rob van Oosterom wist tegen Arjen een keurige remise af te dwingen.

Erik had tegen 10 spelers een behoorlijke klus te klaren maar deed dit uitstekend. Na 3,5 uur wist hij met veelal erg mooie partijen 9 overwinningen op z’n naam te schrijven. Als laatste speelde hij nog tegen Jan van Ham, die er alles op zette om niet te verliezen. Een verkeerde keuze van Erik leidde ertoe dat hij noodgedwongen zetherhaling moest doen om promotie van een pion van Jan (en daarmee winst voor Jan) te voorkomen.

Het bestuur dankt de beide heren voor hun inzet en de mooie wedstrijden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *