Veenendaal 2 – Wageningen 4

Op donderdagavond 14 maart mochten wij met het 8-tallen team van Veenendaal 2 aantreden in de 6e ronde tegen het 4e team van Wageningen.

De opdracht was om te winnen en het liefst zo ruim mogelijk. We staan 2e in klasse 3D van de SOS, op slechts 2 bordpunten van de nummer 1.

Al snel zag het er goed uit voor ons. Op de meeste borden kwamen wij goed uit de opening.

Rob van Oosterom was de eerste de zijn tegenstandster tot opgave dwong. Rob peuzelde rustig de ene na de ander vijandelijk stuk op. 1 – 0

De volgende die klaar was, was mijn persoon. Ik kwam goed uit mijn opening. Ik won een pionnetje en vervolgens een paard, en vervolgens een loper. Toen gaf de tegenstander er de brui aan. 2 – 0

Jaap van Beelen was de volgende die klaar was. Hij kwam remise overeen. In een stelling die redelijk vast stond, werd besloten de degens neer te leggen en de vrede te tekenen. 2,5 – 0,5

Ron Eveleens was ondertussen ook in het eindspel beland. Met een loper meer en bovendien een doorgebroken pion in het centrum. En zoals altijd is 1 plus 1 ook dit keer 2. En mocht ook Ron victorie kraaien. 3,5 – 0,5

Rob Leer speelde een goede pot en won in het middenspel een stuk. Voor zijn tegenstandster was vanavond echt niets te halen. Gedecideerd speelde hij de partij uit en zette zijn tegenstandster mat. Overwinning een feit. 4,5 – 0,5

Ricus Goossens had het lastig. Hij liet zijn toren op sluiten, zodat hij deze moest ruilen tegen een paard. Toen hij vervolgens zijn paard zelf op de slachtbank legde, maakte zijn tegenstander er een biefstuk van (van het paard). 4,5 – 1,5

Arie van Surksum mocht net als Rob en Rob een robbertje vechten met een vrouwelijke tegenstander. Arie kwam eerst een kwaliteit voor, om vervolgens de loper op te sluiten en van het bord te nemen. Met Koning-Toren-Paard tegen Koning-Paard leek ook hier een punt aan te komen. (die Arie ook had beloofd, en ja, wat je beloofd, moet je ook doen). Arie kwam in de buurt van de 50-zetten regel. Maar uiteindelijk gaf de tegenstandster zich toch gewonnen. 5,5 – 1,5

Als laatste was Jan van Ham nog bezig. Vrijwel de gehele partij had hij de druk vol op de stelling van de tegenstander staan. Maar de tegenstander bleef overeind, en kon de schade beperken. Met nog maar weinig tijd op de klokken werd remise overeengekomen. 6 – 2

Al met al een geslaagde avond, met een prima uitslag.

Martjan van Dodeweerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *