Veenendaal 1 handhaaft zich in de hoofdklasse

Veenendaal 1 speelde op 14 maart jl. tegen Bennekom 1. Beide teams zijn in
degradatienood, maar bij Bennekom is de nood wat hoger. Veenendaal heeft aan een
gelijkspel voldoende om twee teams (waaronder Bennekom) onder zich te houden.
Veenendaal kon niet in de sterkste opstelling aantreden, maar had het geluk dat Bennekom ook twee sterke spelers miste.

De eerste verrassing kwam bij Bennekom vandaan. Teunis Bunt werd op bord 1 ‘opgeofferd’ en deed dat heel netjes door Joost op remise te houden. Kort daarna won Erik zijn partij tegen Harry Verhoef, het middenspel zag er al erg overtuigend voor Erik uit. Naar aanleiding daarvan en het beeld op de overige borden deed Arjen besluiten om een remisebod te plaatsen. Zijn tegenstander Chris Oosterwijk nam het aan. Toen achtereenvolgens Jan materiaal bij tegenstander René Bakker kon ophalen (met winst tot gevolg) en Henk niet verder dan remise kwam tegen Ed de Beule (de partij is eigenlijk continue in evenwicht gebleven) kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Stefan haalde uiteindelijk het beslissende punt binnen door in een mooie positionele partij tegen Gary Dinsbach een stuk te winnen.

Daarmee kwamen we op 4,5 bordpunten en was de buit binnen. Matthijs en Lucas konden
vervolgens vrijuit spelen. Bij Lucas pakte dat niet helemaal goed uit, een moment van
onoplettendheid leverde een torenoffer op gevolgd door dameverlies. Lucas had dan
weliswaar twee torens, maar moest het met een paard en dame minder doen. Het hele
zaakje werd uitstekend doorgerekend door tegenstander Jan Wouters, die daarmee de enige overwinning voor Bennekom noteerde. Matthijs moest in een positioneel iets beter eindspel uiteindelijk toch in remise berusten tegen een zich keurig en taai verdedigende Teun Alting.

Daarmee kwam uiteindelijk een 5-3 overwinning tot stand. In de laatste ronde kunnen we
vrijuit spelen en proberen om koploper SMB van een kampioenschap af te houden.

-Arjen Loonstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *