Veenendaal 3 houdt zich sterk tegen De Toren

Afgelopen donderdag moest De Toren naar Veenendaal reizen om tegen het derde viertal van VSV te spelen. Na de thuiswedstrijd 3-1 verloren te hebben was er genoeg motivatie om de revanche te winnen. Wij daarentegen, hadden geen zin om deze voorsprong zomaar weg te geven. Het zou knokken worden.

Leon was al vrij snel klaar. Zijn tegenstander had geen behoefte om de lopers af te ruilen, waardoor Leon’s dame een gat kon slaan in de gerokeerde koningstelling van zijn opponent. Eenmaal doorgebroken zat Leon er warmpjes bij. Later bleek, als de lopers wel zouden zijn geruild was het een spannendere partij geweest. Echter, een gegeven bordpunt dient men niet in de bek te kijken.

Lars was de volgende die met een punt aan kwam zetten. Vanuit een onbekende opening wist hij een pionnetje te pakken, maar de stelling was verre van duidelijk. Uiteindelijk ging zijn tegenstander net een stapje te ver, en raakte hij zijn paard kwijt. Lars wist deze voorsprong rustig te gebruiken om de druk op te bouwen, en na het een en ander afgeruild te hebben was ook deze partij in de pocket.

Even later volgde ook Lydia. Zij speelde met zwart een rustige opening, wat door de tegenstander werd gebruikt om zwart  terug te duwen. Ook had hij een offer kunnen doen die direct winnend zou zijn, maar gelukkig miste hij die. Door een onverdedigde pion van wit kwam Lydia uiteindelijk een pion voor te staan, waarna haar tegenstander
besloot er een gratis toren bij te geven. Toen hij op het einde ook zijn dame weggaf, hield hij het voor gezien. 

Ondertussen zat ik maar wat te prutsen. Al vrij snel wist ik in de openingsfase twee pionnetjes te pakken, maar als gevolg van wat passief spel kreeg mijn tegenstander toch weer wat tegenspel. Na vervolgens ook nog een slecht paardoffer te doen stond ik er toch best beroerd voor. Gelukkig gaf mijn tegenstander me de kans om met het materiaal wat ik over had een nieuwe aanval op te bouwen, terwijl hij mijn damevleugel zat op te eten. Toen hij de laatste verdedigende kansen ook niet pakte kon ik toch nog een pion naar de overkant brengen en een matje forceren.

Het was een dappere poging, maar het mocht niet baten. De Toren moest helaas zonder punten weer naar huis gaan.

-Rens Wolters

Veenendaalse S.V. 3sv De Toren 4
Dodeweerd van, L. (Lydia)1536Bawerni, Y. (Yunus)0z-w1 – 0
Boere, L. (Lars)1247Brands, G.J. (Gerjan)1083w-z1 – 0
Wolters, R.S. (Rens)1246Schonis, F.J. (Fred)966z-w1 – 0
Kamermans, L. (Leon)976Giesbers, T. (Theo)821w-z1 – 0
Gemiddelde Rating:1251Gemiddelde Rating:9574-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *