Veenendaal 2 neemt koppositie over

Op donderdag 4 april toog het tweede 4-tal naar Mook om het daar op te nemen tegen het tweede team van Mook. Tegelijkertijd speelden ook het eerste en derde team van Mook hun wedstrijd in de 4-tallen competitie. In zijn welkomstwoord meldde Huub Blom het belang van deze wedstrijd: bij winst van Mook zouden zij kampioen van deze poule zijn, maar bij winst van Veenendaal zouden wij de koppositie over nemen.

Het beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden, ook al omdat we in de thuiswedstrijd ongelukkig van hun hadden verloren. Gemiddeld hadden we ruim 100 ratingpunten per bord minder, maar bleek ook in deze wedstrijd weinig van. Na een uur spelen had Rob Leer een veelbelovende stelling, stonden Martjan en Gerard zeer solide en leek Olle een gevaarlijke aanval over zich heen te krijgen. Rob was de eerste die de score opende. Zijn aanval sloeg net niet door en moest met remise genoegen nemen. Martjan had onderweg een stuk buit gemaakt en bij Gerard stond het nog altijd gelijk. Olle leek de aanval van zijn tegenstander af te slaan. Een half uur later kreeg Gerard een cadeautje van zijn tegenstander: die bood loper-ruil aan, maar Gerard viel zijn dame aan, waardoor hij een stuk won en even later ook de partij. Kort daarna besliste Martjan de wedstrijd door zijn materiële voorsprong vakkundig naar winst te schuiven. Even later kwam Olle in een stelling met een pion minder, maar met lopers van ongelijke kleur remise overeen. Na afloop van de wedstrijd hebben we  nog een drankje genomen op de 3-1 overwinning. Door deze overwinning hebben we in onze poule de koppositie over genomen.

Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *