Actuele situatie V.S.V.

Beste allen,

We hopen dat het met onze schaakleden goed gaat, dat er geen leden getroffen zijn door het virus. Mocht het wel zo zijn laat het ons dan weten, dan kunnen we van onze zijde ook een kaartje sturen of anderszins ondersteunen.

Natuurlijk zijn er ook voor de vereniging een aantal zaken die toch ook weer geregeld moeten worden en welke voor een deel al geregeld zijn. Hieronder een aantal punten.

De KNSB heeft definitief de externe competitie van 2019/2020 en met een enkele uitzondering vindt er dit jaar geen promotie en degradatie plaats. Onze teams spelen dus volgend seizoen weer 3e, 5e en 7e klasse.

Verder heeft ook de SOS competitieleiding de competitie beëindigd, ook hier zal geen promotie en degradatie plaatsvinden. Laatstgenoemde kan wel op verzoek, wellicht voor (een van de) achttallen het overwegen waard. We houden jullie op de hoogte.

Het Open Veens hebben we voor dit jaar gecanceld. Mocht er in juni toch weer gespeeld kunnen worden dan zullen we die aan een aantal interne ronden i.c.m. de resterende twee bekerronden besteden.

Voor de jeugd is afgelopen dinsdag afgekondigd dat er weer gesport kan worden. De KNSB werkt aan een protocol waarin is aangeven onder welke voorwaarden schaakpartijen en -wedstrijden weer plaats kunnen vinden, uiteraard met inachtneming van de dan geldende beperkende overheidsmaatregelen. De verwachting is dat dit protocol kort voor 28 april beschikbaar komt. Als bestuur wachten we op dit advies van de Schaakbond om daarna te beslissen wat we (kunnen) doen.

Dit jaar zijn we op zoek naar één nieuw algemeen bestuurslid met mede als taak de Public Relations. We zullen een aantal leden benaderen maar leden kunnen zich zelf ook aanmelden als geïnteresseerde.

Het is nog te vroeg om te speculeren over een mogelijke digitale Algemene Ledenvergadering, dus dat doen we dan ook op geen enkele wijze.

We willen jullie wijzen op de mogelijkheden van het online spelen, zoals dat ook op de site van de vereniging is beschreven.

We wensen jullie in ieder geval gezondheid en veel tijd voor samenzijn en verbinding toe, respectievelijk dankzij en ondanks de afstand die bewaard moet worden.

Namens het bestuur een hartelijke groet,

Pim Dik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *