En nu verder…?!

Beste leden,

De zomervakantie is voor velen wellicht nog volop bezig, maar inmiddels wordt er hard gewerkt om na de zomervakantie weer te kunnen starten met onze verenigingsactiviteiten. Samen met de stukken voor de ALV krijgen jullie t.z.t. een schaakprotocol, hierin zal vermeld zijn welke zetten je naast het schaakbord mag of moet doen om zo een veilige omgeving te creëren voor jezelf en anderen. Er zal het nodige anders gaan dan we gewend zijn, maar we hopen dat jullie desondanks gewoon zullen blijven komen schaken.

De agenda op de site is (onder voorbehoud) voor de senioren al deels ingekleurd. Dit seizoen zal naast interne competitie en de bekercompetitie weinig andere activiteiten bieden. Alle schaakvormen en toernooien waarbij je op één avond meerdere tegenstanders hebt worden door de KNSB als niet veilig beschouwt en daarom door ons ook niet verzorgt. Wel komt er daardoor meer ruimte vrij voor bijvoorbeeld schaaklessen.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de KNSB competitie voor onze vereniging door kan gaan. De speelzaal voor de zaterdagse competitie is in principe goedgekeurd, maar er zijn nog nadere details om uit te werken voordat we definitief groen licht hiervoor hebben. Jullie zullen ook een dezer dagen worden gevraagd of je überhaupt deel zou willen nemen aan deze externe competitie, rekening houdend met de mogelijke extra verplichtingen.

Van de SOS competitie is al wel duidelijk dat de VSV daarin géén deel zal nemen. We willen bij externe wedstrijden graag een ‘veilige bubbel’ per vereniging creëren maar onze donderdagse speelzaal is niet groot genoeg om naast de interne competitie ook externe spelers te huisvesten zonder dat daarin de veiligheid van alle spelers in het geding komt. We hopen hiervoor op jullie begrip en zullen hopelijk in seizoen 2021-2022 weer in dezelfde klassen deelnemen aan de externe competitie.

Blijft gezond! Een hartelijke groet namens het bestuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *