Gretig Veenendaal KNSB1 haalt uit tegen Wageningen 2

Na anderhalf jaar droogstand eindelijk weer eens achter het bord voor een KNSB wedstrijd. Joost had een griepje opgelopen en had zich, heel verstandig, laten vervangen door Arjen Loonstra.

We speelden toch weer in de Julianakerk. Ik dacht dat we er uitgetrapt waren wegens rebels gedrag van Jaap-Hille, maar blijkbaar is hij weer in Gods genade aangenomen.

Ikzelf (Gunie) had de eer om met wit het eerste puntje binnen te hengelen. Mijn tegenstander gebruikte veel tijd voor voor de hand liggende zetten. Toen ik op complicaties aanstuurde dacht hij nog langer na en kon ik twee pionnen winnen. Toen daar een derde bij kwam hield hij het voor gezien. 1-0.

Kort daarna scoorde Etienne het volgende punt door de zwarte stukken druk te laten uitoefenen op de witte stelling. Die druk resulteerde al snel in materiaalwinst. 2-0.

Kopman Tijmen had zin in een manoeuvreerpartijtje. Na circa 20 zetten bleek hij dat beter te kunnen dan zijn tegenstander en kon hij het tactisch afmaken. 3-0.

Marcella (Mars) kreeg met wit de zet Lxf7+ cadeau. Moest daarna wel nog nauwkeurig spelen, maar dat deed ze met verve. 4-0.

Arjen leek beter uit de opening te komen maar de witspeelster wist de stelling te neutraliseren waarna Arjen het beslissende halfje kon inbrengen. 4,5-0,5.

Stefan speelde met zwart tegen Jef Verwoert. Met zwarte pionnen op d4 en e4 moest Jef keepen. Dat ging een tijdje goed, maar uiteindelijk won Stefan materiaal en de partij. 5,5-0,5.

Matthijs kwam beter uit de opening me teen sterk wit centrum. Zwart reageerde op de damevleugel. Er ontspon zich een boeiende partij met ongelijk materiaal en wisselende kansen. Even leek Matthijs mat te gaan. Een nauwkeurige verdediging leverde een dikverdiende remise op. 6-1.

Tenslotte Erik met wit. Ook hier een partij met wisselende kansen. In het dame-eindspel liet Erik zien de betere schaker te zijn. 7-1.

Een prima start. Vervolg op 9 oktober a.s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *