De Toren 2 – V.S.V. 2

Het heeft even een poosje geduurd, maar maandag 26 september mochten we weer sos spelen. VSV2, team Arie, ging deze keer zonder Arie maar met Kees van Heerikhuize met de chauffeurs Jan van Ham en Ron Eveleens op bezoek bij de Toren2 in het altijd schilderachtige De Steenen Kamer bij Arnhem. Gelukkig voor alle spelers was de oude airco inmiddels verdwenen en vol goede moed groef iedereen zich in de loopgraven in en gebeurde er de eerste anderhalf uur bijna niets. Ja, bij Jan en zijn tegenstander gingen er 2 pionnen af en bij mij verdwenen er een pion en een loper tegen een pion en een paard, maar dat was het wel zo ongeveer. Rob van Oosterom had op prettige wijze de koningsstelling van zijn tegenstander gesloopt, maar moest ineens kiezen tussen loper- of dameverlies en kon vrij snel daarna opgeven. Jan stond beter, maar zijn tegenstander wist er toch nog een remise uit te peuteren en zo stond het  1 1/2 –  1/2 . Op de andere borden stond alles nog muurvast, maar Rob Leer en Kees besloten daar wat aan te doen. Kees wilde iets forceren met een pion, werd helemaal teruggedrongen en verloor een stuk en later de partij: 2 1/2- 1/2. Gelukkig hadden we Ron op het eerste bord en die maakte er vakkundig een winstpunt van en zo kwamen we weer wat dichterbij: 2 1/2 – 1 1/2. Rob besloot toen ook maar een stuk weg te geven en kwam in zwaar weer terecht en ik had intussen een wisselende voorsprong van 1, 2 en weer 1 pion. In een eindspel met ieder nog een toren en 3 tegen 2 pionnen voor mij was het met minder dan 5 minuten niet heel makkelijk,  maar mijn tegenstander zag dat hij mijn promotie niet meer kon tegenhouden en gaf op: 2 1/2- 2 1/2. Toen werden alle ogen gericht op Rob, maar die voerde een even heldhaftige als kansloze strijd met koning, pion en loper en nog 2 minuten op de klok tegen koning, 2 lopers en 2 pionnen die op doorbreken stonden op de koningsvleugel en nog 20 minuten. Zijn tegenstander koos uiteindelijk voor de winnende voortzetting en zo eindigde deze avond in een 3 1/2 – 2 1/2 nederlaag in onze eerste wedstrijd na corona.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *