V.S.V. 2 – Wageningen 3

Donderdag 7 oktober kregen we Wageningen 3 op bezoek. Aan alle borden werd voorzichtig geopend en afgetast. Na een uur spelen waren er hier en daar wel wat stukken af, maar nergens was al iets duidelijk. Tegen 10en had ik al een redelijke remisestelling bereikt toen ik vreselijk in de fout ging. Ik ruilde verkeerd af ( ik dacht een paar 3 letterwoorden, o.a. SOS! ), moest een toren inleveren en kon vervolgens de partij opgeven. 0-1 dus. Gelukkig was Rob Leer op dat moment de baas over zijn tegenstander en zorgde even later met mat voor de gelijkmaker: 1-1. Helaas ging het bij Rob van Oosterom hard de verkeerde kant op. Hij stond een stuk en 2 pionnen achter en daar wist zijn tegenstander wel raad mee: 1-2. Bij Kees stond alles behoorlijk vast, maar bij Jan en Ron was er vuurwerk en spektakel op het bord. Jan had 2 doorgebroken vrijpionnen op de damevleugel en wist die zeer knap om te zetten in winst: 2-2. Ron had een messcherpe aanval op de damevleugel en even leek het erop dat zijn tegenstander die kon pareren, maar met een prachtige combinatie dwong hij damewinst, stukwinst of promotie af en zijn tegenstander op de knieën: 3-2. Als laatste was Kees nog bezig en die kreeg van captain Arie het seintje dat remise genoeg was, hetgeen zijn tegenstandster graag accepteerde: 3 1/2- 2 1/2 en gelukkig was mijn blunder door mijn medespelers rechtgezet en konden we de avond met winst afsluiten.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *