Mook 2 – V.S.V. 2

Pionnen

Donderdag 4 november ging VSV2 naar Huub Blom en de zijnen in Mook voor de volgende sos-ronde. Na een welkom door Huub en een paar woorden over het boek waar hij 11 jaar over geschreven heeft ( pionnen uit het oosten ) gingen in de kelder van het Mok’s café de klokken aan. Al spoedig werd Rob van Oosterom het slachtoffer van de dadendrang van zijn tegenstander. Hij kwam 2 pionnen achter te staan en daar wist zijn tegenstander wel raad mee: 1-0 dus. Jaap verging het niet veel beter. Geïnspireerd door die 1-0 veroverde zijn tegenstander pionnen en kwaliteit en daar was zelfs het schaakvernuft van Jaap niet tegenop gewassen: 2-0. Aan de andere borden werd het steeds ingewikkelder. Ik kon alles afhouden van mijn tegenstander en kreeg een remise aanbod, wat ik na kort overleg met captain Ron aannam: 2 1/2 – 1/2.

Ron kon Huub goed partij geven, maar vergiste zich bij het slaan van een pion. Hij sloeg met zijn paard in plaats van met de dame en kreeg toen een dubbele aanval op paard en dame, waarna hij nog trachtte de boel te redden door een pion met schaak te nemen, maar dit liet Huub niet meer los. Hij wikkelde ijzersterk af naar winst en zo stond het 3 1/2 – 1/2. Rob Leer keek tegen een op het eerste gezicht dichtgemetselde remisestelling aan, maar met een mooi offer ( loper x pion ) brak hij de muur open en won in tijdnood zeer knap de partij: 3 1/2 – 1 1/2. Kees was de laatste die bezig was en daar stond alles wel in evenwicht. Remise was het beste wat hij eruit kon halen en zo gingen we met een verlies van 4 – 2 weer terug naar huis. Aan alle kanten hadden pionnen de doorslag gegeven.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *