V.S.V 2 – Het Kasteel 3

Op donderdag 17 maart kwam Het Kasteel 3 op bezoek om tegen team Arie te spelen. Kort na het begin van de partijen moest een van de spelers van Het Kasteel al stoppen met de partij vanwege een bloedneus die niet te verhelpen viel. Omdat er een teamgenoot was die hem wegbracht konden er slechts vier partijen gespeeld worden. Over de andere twee partijen wordt nog overlegd door de captains. Uiteraard wensen wij de speler het allerbeste toe 

Rob van Oosterom mocht als eerste een cadeautje uitpakken. Zijn tegenstander bood hem een toren aan en Rob was wel genegen dit presentje te accepteren. Omdat zijn tegenstander daarna opgaf werd het 1-0 voor ons. Ikzelf kon al snel een kwaliteit winnen, maar daarna bleef het een hele poos bij dreigingen over en weer. Intussen wist Kees zijn enthousiaste aanvalsneigingen in toom te houden met als resultaat een degelijke remise en 1 1/2 – 1/2 voor ons. Mijn tegenstander gaf een centrumpion weg en deed even later een winstpoging waarbij hij een toren over het hoofd zag, met als gevolg het verlies van een loper. Toen hij daarna ook nog zijn dame verloor vond hij het wel mooi geweest: 2 1/2 – 1/2.

Jan van Ham speelde op bord 1 een gedegen partij, waarbij hij in het eindspel met prachtig positiespel zijn tegenstander kansloos liet. Hij kon daardoor een centrumpion winnen, zette de pionnen van zijn tegenstander vast en kon toen met behulp van zijn koning 2 pionnen gaan doorzetten. Zijn tegenstander zag de bui al aankomen en gaf op en zo werd het 3 1/2 – 1/2 voor ons.

Een week later waren de tegenstanders niet in staat de beide partijen alsnog te spelen. Conform de regels van de sos worden deze partijen verloren verklaard ( voor verdere uitleg graag naar Arie ), zodat de eindstand 5 1/2 – 1/2 in ons voordeel geworden is.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *