Nieuwe nederlaag Veenendaal 2

Vol goede moed vertrok Veenendaal 2 op zaterdag 2 april naar DSG Pallas  3 in Deventer. Immers de thuiswedstrijd hadden we 5,5 – 2,5 gewonnen en onze gemiddelde rating lag wat hoger. De praktijk was echter anders. 

Net zoals de vorige wedstrijd tegen ASV was Gerbert het eerste klaar. Tegen ASV haalde hij het volle punt, nu verloor hij. Gerbert was zo gefocust op zijn eigen vernietigende aanval dat hij mat in één helemaal over het  hoofd zag. Weer wat geleerd, zullen we maar zeggen. Daarna gebeurde er lange tijd niets, maar aan de borden van Rens en Lodewijk begon het er somber uit te zien. Beiden gaven niet lang daarna op. Rens zei na afloop dat hij geen moment lekker in de wedstrijd zat en voortdurende achter de feiten aanliep. Lodewijk sloeg eerst met de toren en daarna met het paard en dat had hij beter andersom kunnen doen, zei hij. Kwaliteitverlies en niet veel later de partij.

Tussenstand 0 – 3. Gelukkig wist good old Piet Anjema zijn partij te winnen. Met een mooie aanval van de dame en de twee lopers door het centrum werd de tegenstander mat gezet. Kees speelde de favoriete opening van zijn tegenstander en dat was aan het verschil in bedenktijd ook wel te zien. In een eindspel met een pion minder werd tot remise besloten, alhoewel er achteraf voor Kees misschien wel meer in gezeten had. Diet stond in zijn partij na 3 uur spelen zeker niet minder, wilde remise voorstellen, maar speelde op verzoek van de teamcaptain toch door. En zoals dat vaker gebeurt, ging dat helaas mis. Stand inmiddels 1,5 – 4,5.

Ondertussen werd aan de topborden nog gespeeld. Twee totaal verschillende partijen. Bij Jan van Laar stond het bord in vuur en vlam en bij Lars werd rustig en bedachtzaam gespeeld. Lars wist zijn pion voorsprong uit het middenspel te behouden en wikkelde heel geduldig af naar een dik verdiende overwinning. Voor spektakel zorgde Jan op bord 1.  In een lastige stelling offerde hij eerste een paard en daarna een loper, waardoor de koning van zijn tegenstander ergens midden op het bord terecht kwam. Met heel secuur spel wist zijn tegenstander mat te voorkomen en daarna gaf het verschil in materiaal de doorslag. Eindstand 2,5 – 5,5.

-Kees van Heerikhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *