De Cirkel 3 – V.S.V. 2

Toen we bij De Cirkel achter het bord gingen zitten werd Kees vriendelijk maar beslist verteld dat hij het toch eigenlijk niet kon maken om bij de vijand te spelen. Zijn tegenstander, mede jeugdleider bij De Cirkel, maakte dat al snel duidelijk door Kees zijn dame te pakken. Kees dacht dat hij dat kon beantwoorden met mat in 2, maar zijn tegenstander had dat ook gezien en kon het mat pareren, waarna Kees niets anders restte dan op te geven.

Gelukkig voor ons was Jan van Ham goed bij de les en won snel waardoor de stand weer gelijk werd. Jaap vond, na enig puzzelen zoals hij zei, ook de weg naar winst en toen stonden wij ineens voor.  Rob Leer kon profiteren van de niet gerokeerde koning van zijn tegenstander en zette hem fraai mat waardoor het 1-3 werd. Bij Ron stond het een berg ingewikkeld. Hij miste een torenwinst en werd toen langzaam maar zeker van het bord gespeeld: 2-3. Ik was intussen al de hele avond aan het duwen en trekken, maar mijn tegenstander wist telkens alles te pareren. Ik kon hem verleiden tot het nemen van een pion, waarna ik er met een aftrekschaak twee terug kon winnen. Gelukkig ging hij toen torens afruilen en zo bleef er een eindspel over van een loper en 4 pionnen bij mij tegen een paard en 3 pionnen bij hem. Tegen half twaalf kon ik hem in  een valstrik lokken waardoor ik het paard kon winnen. Mijn tegenstander gaf meteen op en wij konden, tot grote opluchting van Kees, met een 4-2 winst naar huis.

Ricus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *