V.S.V. 2 – Het Kasteel 2

Veel partijen in korte tijd: geen probleem voor ons. Tegen Het Kasteel was het team op volle sterkte aangetreden en dat resulteerde al snel in een degelijke remise bij Gerard. Rob Leer trof dezelfde tegenstander als een paar weken geleden, toen deze de partij moest staken vanwege een bloedneus van zijn teamgenoot. Nu moest hij ook de partij staken, maar nu omdat Rob gewonnen had. Ron kreeg met een gelukje een kwaliteit te pakken en gaf dat voordeel niet meer uit handen: hij won de partij. Jaap-Hille had een gewonnen stelling toen zijn tegenstander remise aanbood. Vanzelfsprekend speelde Jaap-Hille door en trok ook zijn punt over de streep. Minder gemakkelijk ging het bij mij. Ik raakte al snel een pion kwijt en deed er alles aan om die weer terug te winnen. Helaas wilde mijn tegenstander daar niet aan meewerken en schoof mij heel langzaam maar zeker van het bord. Alleen Jan van Ham speelde toen nog en zijn stelling zag er goed uit. Helaas miste hij in tijdnood de winnende voortzetting. Met een pion op de tweede rij hoefde hij alleen maar zijn toren op de achterlijn van wit te zetten en wit had kunnen opgeven. Nu sloeg Jan de a-pion en dat hield de tegenstander in leven. Sterker nog: even later moest Jan capituleren. Gelukkig stonden wij al aan de goede kant van de score, zodat wij met 3 1/2 – 2 1/2 de winst in eigen huis konden houden. Bijkomend gevolg was dat Huub Blom met Mook daardoor kampioen werd. Ach ja, soms zijn wij de beroerdste nog niet.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *