Slotronde SOS V.S.V. 2 – Rhenen 2

Zoals altijd had De Cirkel de zaken weer netjes voor elkaar bij de slotronde en stonden er op alle tafels bordjes met de naam van de vereniging en de kleur voor de spelers bij de borden. Er werd even herinnerd aan het feit dat Mook al kampioen was ( applausje ) maar dat er nog twee teams konden promoveren.

Arie haalde het snelste punt van de avond door kort na het begin al te winnen: hij had geen tegenstander, dus Rhenen keek al meteen tegen een 1-0 achterstand aan. Ik speelde tegen Geurt en al vrij snel ging er materiaal van het bord, waaronder de dames. Op de andere borden werden de zaken flink dichtgetimmerd en kon het grote schuiven beginnen. De eerste remise werd door Ron binnengesleept aan bord 1, een prima prestatie. De tegenstander van Rob van Oosterom wist een pion te bemachtigen en kon op den duur met een toren achter de stelling kom en, wat funest was voor Rob en zo stond het weer gelijk: 1 1/2 – 1 1/2 . Ik had al een keer remise aangeboden, waarvan ik wist dat Geurt het niet zou aannemen, maar na een partij vol dreigingen en pareren moest hij toch erkennen dat er niet meer inzat. Datzelfde gebeurde bij Rob Leer, die Oscar tegenover zich kreeg: remise en tenslotte kwam bij Kees dezelfde uitslag op het bord, al gingen er stemmen op dat Kees eigenlijk had moeten winnen. Zo hielden Rhenen en VSV elkaar in evenwicht en bleven we beiden in de 3e klasse gehandhaafd.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *