Open Veens 2022 begonnen

V.S.V. voorzitter Jaap-Hille van Beelen opende donderdag 19 mei het Open Veens 2022 met een ludieke speech. Hij koppelde de 5 sponsoren van het toernooi op inventieve wijze aan elkaar en bedankte hen dat zij het mogelijk maken het Open Veens weer te organiseren. Uiteraard heette hij ook de ruim 30 deelnemers, verdeeld over een A- en een B-groep, van harte welkom en wenste hen een fijn en sportief toernooi. Het wekelijkse probleem van Gunie du Chatinier en de versnaperingen zijn ook weer van de partij. Wedstrijdleider Nico Bosman gaf daarna het officiële startsein.

De eerste partij die beslist werd was die tussen Ricus Goossens en Mathijs Möhlman uit Amersfoort in de B-groep. Vanuit de opening verraste Ricus zijn tegenstander. Die verloor een kwaliteit en gaf gelijk op. Op de andere borden werd rustig doorgespeeld. Geleidelijk kwamen de uitslagen binnen, die allemaal redelijk in verhouding tot de speelsterkte waren. Verrassend was zeker de nederlaag van de ervaren schaker Tom Smit uit Ede tegen de ervaren dammer Erik van de Weerdhof uit Renswoude. Het langst duurde de partij van Rens Wolters tegen Ruben de Vries uit Ede. Na een zeer spannende partij besloten beide heren op het einde van de avond tot remise.

In de A-groep waren toen nog twee partijen aan de gang. Gunie du Chatinier ten Jaap-Hille van Beelen speelden een partij waarin beiden twee toren, een paard en twee vrijpionnen hadden. Uiteindelijk gaf de 3R-regel (routine-rvaring-rating) de doorslag en pakte Gunie het volle punt. Tegen middernacht restte ons toen één partij. De oudste deelnemer aan het Open Veens, Ben Zee uit Ede, tegen Jan van Laar. Na meer dan een half uur in grote tijdnood wist de nestor van het toernooi er uiteindelijk remise uit te slepen.

De overige uitslagen staan op www.openveens.nl

– Kees van Heerikhuize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *