Veenendaal 2 niet voor niets naar Winterswijk

Zaterdag 21 mei jl. was de dag van de wielerwedstijd Veenendaal-Veenendaal. Om 11.15 uur van die ochtend stond het team van VSV 2 klaar voor hun wedstrijd tegen Winsterwijk; oftewel Veenendaal-Winterswijk-Veenendaal ruim 200 km. Gelukkig met de auto: één voor de witte borden en één voor de zwarte borden.

Met enige vertraging, de ‘zwarte auto’ moest onderweg in Doorwerth Piet Anjema ophalen, begonnen we om 13.15 uur aan onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Winterswijk 3 was op papier de sterkste tegenstander in de poule en thuis hadden we er met maar liefst 6 – 2 van verloren. Ook nu lag hun gemiddelde rating weer 100 punten boven die van ons. Maar dit keer werd het een echte wedstrijd. Na anderhalf uur spelen werd het eerste halfje gescoord.  De wedstrijd van Kees eindigde, op voorstel van zijn tegenstander, in remise. Tijd om eens langs de andere borden te lopen. Dat viel niet tegen. Overal stonden we minstens gelijk of zelfs iets beter, behalve Lars die ronduit slecht uit de opening kwam.

En al gauw kwam het eerste punt binnen. Martjan wist zijn pion voorsprong vast te houden en toen nog meer materiaalverlies dreigde, gaf zijn tegenstander zich gewonnen. Bij Gerbert ging het echter mis; hij liet zijn toren insluiten, bood nog wel tegenstand, maar verloor. Rens had ondertussen een mooie aanval op de koningsvleugel opgezet. Het zag er zeer dreigend uit voor zijn tegenstander, maar ergens miste Rens de goede voortzetting en liet zich plotseling verrassen door een tegenaanval van zijn opponent. Ineens stonden we achter. Op de overige borden zag het er echter goed uit. Lars herstelde zich uitstekend en pakte het volle punt met een aanval waarin paard en loper een hoofdrol speelden. Maar toen gaf Piet in een gelijke stand zomaar een stuk weg en gaf gelijk op. Weer een punt achterstand.

Inmiddels was het half vijf en de partijen van Diet Kieviet en Jan van Laar moesten de beslissing brengen. Diet had een tegenstander met een rating van boven de 1600. In de partij was daar niets van te merken. Diet had zelfs een pion meer, maar accepteerde in tijdnood het remiseaanbod van zijn tegenstander. Ondertussen voerde Jan op bord 1 de druk op zijn tegenstander zorgvuldig op en bouwde steeds meer dreigingen in. Tegen de overmacht van pionnen in het centrum  was zijn tegenstander uiteindelijk niet bestand en gaf op.

Einduitslag 4 – 4. Een heel mooie uitslag. 

Om 17.15 uur gingen we huiswaarts. Later bleek dat Winterswijk 3 bij een overwinning winnaar geworden zou zijn in onze poule. Nu ging de eindzege naar ASV 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *