Tussenbalans na 4 ronden

In het Open Veens 2022 zijn inmiddels 4 ronden gespeeld en het is tijd voor een tussenbalans. Maar allereerst een compliment voor de organisatie. De corona-roest is er af. We weten vooraf wie onze tegenstanders zijn. In de speelzaal staat de indeling op een groot scherm. En bij thuiskomst staan de uitslagen van de avond en de nieuwe stand al op de site. Een compliment voor Nico Bosman, Rens Wolters en Jaap-Hille van Beelen is op zijn plaats.

Dan de tussenbalans. Zowel in groep A als in groep B is er een speler met 3,5 uit 4. Dat zijn
respectievelijk Matthijs van Dodeweerd en Lars Boere. Maar beiden voelen de hete adem van hun achtervolgers in de nek en één van hen zien ze volgende week tegenover zich aan het bord. We verheugen on er nu al op!

In de A-groep won Matthijs vrij eenvoudig van de tot gisteren nog ongeslagen Harry Verhoef. Tim Evendijk wist opnieuw in de tijdnoodfase zijn tegenstander, in dit geval Martjan van Dodeweerd, teverslaan in de langste partij van de avond. Het verdedigende werk van Martjan dwong alom bewondering af. In de strijd tussen de beide voorzitters Jaap-Hille van Beelen (Veenendaal) en Jan van Laar (Rhenen) bleek de laatste de hamer het beste te kunnen hanteren. In de overige partijen won Gunie de Chatinier van Pim Dik en Marnix Lucasse van Ben Zee. Opvallend is dat in de A-groep van de 20 tot nu gespeelde wedstrijden er slechts één in remise eindigde.

In de B-groep waren er nogal wat Veenendaalse onderonsjes. Gerbert Roseboom was dik tevreden met zijn remise tegen Arie van Surksum en Kees van Heerikhuize kwam er in zijn partij tegen Frits Schweinsberg achter dat een randpion niet winnend hoeft te zijn. Diet Kieviet gaf in zijn partij tegen Jan Doornenbal pardoes een toren weg. Aan de topborden won Lodewijk Blom toch enigszins verassend van Jan van Ham en Lars Boere van Ron Eveleens. Volgens velen stond Ron lange tijd beter dan hij zich dat zelf realiseerde. Ruud Goossens tenslotte moest ervaren dat Jaap van Beelen een meester in de verdedigingskunst is. De Cirkelaars Ruben de Vries en Tom Smit wonnen van Geurt van Veenendaal en Rob van Oosterom. Tenslotte won Mathijs Möhlmann van Erik van de Weerdhof.

De rode draad tijdens het Open Veens is het probleem dat Gunie ons iedere week weer voorzet: mat in twee. De ene keer moeilijker dan de andere. Ter inspiratie zorgt Gunie voor snoep en iets gezonds. Het is ondertussen wel duidelijk dat schakers echte snoepers zijn en het fruit, in dit geval rechts laten liggen.

Kees van Heerikhuize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *