Beter een blind paard dan een lege halster

Ken je dat gevoel, dat je ter vervanging van iemand een taak moet uitvoeren maar waarvan je weet dat de lat hoog ligt? Hoewel mijn naam al regelmatig boven het verslag heeft gestaan is het tot op heden iedere keer geschreven door Kees. En vanwege zijn afwezigheid was ik voor het karretje gespannen, dus daar moeten jullie het dan ook maar mee doen.

In de B-poule is het Lars Boere die zijn voorsprong in stand gehouden heeft. In een partij tegen Ruben de Vries kwam hij als winnaar uit de bus. Ron Eveleens en Bert Hogendoorn maakten het elkaar moeilijk. Bert wist echter met een eenzame ruiter te paard het kamp van Ron binnen te dringen en daar heibel te schoppen. Na een lang gevecht wist Bert te winnen. Tom Smit had deze ronde meer tijd nodig dan de vorige twee rondes samen, Jan van Ham had in deze partij de overhand en won. Jaap van Beelen trof Ricus Goossens tegenover hem en verzuchte na zet 3: dit is een zorgelijke ontwikkeling. Nadat veel stukken het bord hadden verlaten gaf Jaap een pion weg. Ricus kon echter hier niet veel van profiteren omdat het paard van Jaap op hol leek te slaan en de stelling dreigde te slopen. Een remise maakt Jaap koploper in de stand voor de titel remisekoning, welke overigens niets waard is…

Lodewijk Blom en Ruud Goossens speelden nog als een van de laatsten, Lodewijk wist uiteindelijk te winnen. Geurt van Veenendaal en Erik van de Weerdhof kunnen eventueel nog als metselaar aan de slag, zo keurig stonden de pionnen in hun eindspel bij elkaar. De partij oogde met beide 5 pionnen en een toren erg remise achtig, echter zal ik later dat Geurt toch de winst had gepakt. Het bord van Rens Wolters en Matthijs Möhlmann was lange tijd behoorlijk vol met stukken. Rens wist zelfs met pionnen op C4, D4, E4 en F4 vier op een rij te winnen, een winst die overigens ook niets waard is. Nadat de partij herhaaldelijk wisselde qua voordeel was het Rens die, naar eigen zeggen verrassend, won.

Arie van Surksum trof Jan Doornenbal en wist al vroeg op de avond een pion voorsprong te creëren. Omdat een aanval op de open c-lijn juist het paard van Troje zou binnenhalen vonden de heren dat het tijd was voor remise. Frits Schweinsberg won bij afwezigheid van Gerbert Roseboom. Rob van Oosterom en Ruud Veth besloten het punt ook onderling eerlijk te verdelen.

In poule A speelde Luuk de Man een ijzersterke partij tegen Matthijs van Dodeweerd. Matthijs moest werken als een paard en stond behoorlijk gedrongen. Omdat de koning van Matthijs niet uit het midden weg kon was het Luuk die de koppositie in de A poule wist in te nemen. Harry Verhoef won met een strak spel van Gunie du Chatinier. En dat terwijl Gunie juist had geprobeerd alle spelers af te leiden met een extra lastige puzzel. Jan van Laar en Tim Evendijk waren, als ik mijn aantekeningen goed ontcijfer, lange tijd vergeten te rokeren. Of dat uiteindelijk nog wel is gebeurd is me ontgaan, Jan won in ieder geval de partij. Marnix Lukasse en Pim Dik speelden met een vrij open centrum. Beide konden hier echter niet van profiteren en maakten er remise van. Ben Zee en Martjan van Dodeweerd besloten na een partij die beide kanten op was gegaan ook het punt te delen.

Volgende week gaan we hoogst waarschijnlijk Harry en Luuk zien strijden om de winst in de A poule. Lars heeft aan een remise in poule B voldoende om de winst op te strijken. Denk er aan dat deze laatste speelavond om 19:30u begint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *