Harry Verhoef en Lars Boere winnaars Open Veens 2022.

Door Kees van Heerikhuize

Het Open Veens 2022 zit er weer op. In totaal 34 schakers uit de regio hebben er aan meegedaan. Harry Verhoef in de A-groep en Lars Boere in de B-groep zijn de winnaars.

Lars was voordat de laatste ronde begon al zeker van de winst, maar Harry moest er hard voor werken. Hij speelde tegen Jan van Laar, die bij winst zelf nog kans maakte op de titel. In een remise-achtige stelling besloot Jan voor de winst te gaan. Harry verdedigde zich goed en trok de winst in de partij en de eindzege in Groep A naar zich toe. Door zijn overwinning op Pim Dik werd Matthijs van Dodeweerd, samen met Luuk de Man tweede in de eindstand. Pim Evendijk wist ondanks het ratingverschil heel knap te winnen van Gunie du Chatinier en eindigde als vierde. Verder won Reinout Wiersma van Martjan van Dodeweerd en Marnix Lukasse van Jaap-Hille van Beelen. Opvallend in de A-groep is dat van de 36 gespeelde partijen er maar twee in remise zijn geëindigd.

Zoals gezegd was Lars Boere voor het begin van de laatste ronde al winnaar in Groep B. Maar hij raakte zijn ongeslagen status wel kwijt door een nederlaag tegen Jan van Ham. Lars: “Ik kwam slecht uit de opening en dan weet je dat je erg moeilijk krijgt tegen Jan”. Nog twee andere ongeslagen spelers in Groep B leden in de laatste ronde een nederlaag: Jaap van Beelen en Kees van Heerikhuize. Jaap verloor al vrij snel twee pionnen en later de partij tegen Lodewijk Blom en Ruben de Vries versloeg Kees in een partij met wisselende winstkansen. Ricus Goossens won van Ron Eveleens en was daar heel blij mee, want Ron stond aanvankelijk beter, volgens Ricus (en ook volgens Ron). Tom Smit maakte er een latertje van, maar kon niet voorkomen dat Mathijs Möhlmann de overwinning mee naar Amersfoort nam. Verder won Geurt van Veenendaal van Jan Doornenbal, Ruud Goossens van Gerbert Roseboom, Arie van Surksum van Ruud Veth en Erik van de Weerdhof (heel mooi Erik!) van Diet Kievit.

Na winnaar Lars Boere, eindigden Jan van Ham en Lodewijk Blom op een gedeelde tweede plaats en Ruben de Vries, Bert Hogendoorn en Ricus Goossens deelden de vierde plaats. Na afloop maakte Gunie du Chatinier in een ludieke toespraak de winnaars bekend van de wekelijkse probleemstelling. Winnaars werden Marnix Lukasse en Gerard Bulthuis, die alle puzzels foutloos wisten op te lossen. Ruben de Vries, Mathijs Möhlmann en Jaap van Beelen deelden de derde plaats.

Voorzitter van de VSV, Jaap-Hille van Beelen bedankte beide wedstrijdleiders Nico Bosman en Gerard Bulthuis voor hun inspanningen en wenste alle deelnemers nog een gezellig samenzijn in de kantine en een hele fijne vakantie.

Nog een laatste nieuwtje. Onze eigen Johan van de Brink is per 1 juli jl. gestart als coördinator opleiding en schoolschaak bij de KNSB. Wij feliciteren Johan van ganser harte met deze nieuwe baan. Vooral ook omdat we weten dat deze baan erg goed past binnen zijn wens om zijn kwaliteiten binnen de schaakwereld te ontwikkelen. Zie verder de site van de KNSB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *