V.S.V. 2 – A.S.V. 6

Het seizoen is weer begonnen en wij mochten als eerste asv6 ontvangen op donderdag 13 oktober. De start was iets later doordat nog niet alle asv-ers op tijd aanwezig konden zijn. Kees van Heerikhuize liet vanaf het begin zijn tegenstander alle hoeken van het bord zien en stond binnen een uur twee stukken voor, waarvoor hij slechts twee pionnen hoefde te geven. Een goede ruil. Daarna kon Kees door verder te ruilen alle tegenstand in de kiem smoren en al vroeg het eerste punt binnenhalen. 1-0. Aan de andere borden werd aan vestingbouw gedaan, maar Rob Leer kwam wel wat beter te staan. Arie en Jaap wisten beiden een mooie remise binnen te slepen, wat vooral Jaap aan bord 1 een goed gevoel gaf; niets forceren en de tegenstander laten komen. Toen die dat niet deed was remise een feit, net als bij Arie. 2-1. Rob wist vervolgens zijn beter stelling in winst om te zetten en zo stond het halverwege de avond 3-1 voor ons. Ik had op dat moment een iets betere stelling en kon een centrumpion veroveren, maar door even niet op te letten verloor ik die ook weer. Gelukkig voor mij verbruikte mijn tegenstander zo veel tijd dat hij in tijdnood kwam. Ik kon een kwaliteit winnen en mijn tegenstander kon weinig meer beginnen met zijn paard tegen mijn toren; tegen dreigend paard- en pionnenverlies gingen zijn laatste seconden verloren en ging hij door de vlag: 4-1. Ron was toen nog in hevig gevecht gewikkeld in een betere stelling en alle toeschouwers vroegen zich af waarom hij niet de b-pion pakte. Het antwoord kwam een paar minuten later. Na wat heen en weer schuiven liet Ron zijn e-pion doorgaan en toen zijn tegenstander die pakte viste Ron de toren eraf, waarna zijn tegenstander gelijk opgaf. Bravo Ron, prachtig gespeeld.

Een trotse captain Arie kon een 5-1 overwinning aan de sos melden.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *