Reisverslag Leeuwarden: Dag 1

Zaterdag 26 november moet Veenendaal 1 uit spelen tegen Emanuel Lasker 1, in Sint Jacobieparochie. Omdat dit natuurlijk veel te ver rijden is (dankjewel KNSB) hebben we besloten om er een leuk weekend met overnachtingen in Leeuwarden city bij te doen. Met deze serie verslagen hopen we jullie een beetje mee te nemen met dit avontuur. Ons allereerste VSV uitweekend!

De dag begon in twee groepen. De eerste groep bestond uit Etienne, Mars en Rens. Rond 3 uur stapten Etienne en ik in de trein vanuit Utrecht CS. In Zwolle kwam Mars erbij en toen was het feest compleet. Etienne had wat blikjes Skuumkoppe op CS gescoord, en Mars had een sixpack in de lunchbox meegenomen. Hier konden we mee vooruit.

Rond 5 uur waren we in Leeuwarden. De Airbnb was echt een paar minuten lopen, en we liepen meteen langs wat mooie locaties waarvan we wisten dat we die eens goed moesten bekijken. Langs de appie konden we wat snacks en pils kopen, zodat we morgen ook een beetje kunnen rondkomen. De boter bleek achteraf vergeten, wat nogal een uitdaging is bij tosti’s maken, maargoed.

Bij het zoeken naar een eetplek was de Indiër bezet, dus hebben we wat steaks gehaald bij een basis tent waar je mixed grill en dame blanche kan halen. Erik zou trots zijn. Rond dit moment begon de tweede groep ook met reizen. In een auto waar echt geen vier mensen kunnen zitten hebben Joost, Luuk, Johan en Catheleijne de tocht gewaagd. Ze namen een goede verzameling statiegeld mee, dus het feestje daar moet ook leuk zijn geweest.

We kwamen elkaar tegen bij het huisje. Meteen werd de sjoelbak op tafel vervangen met die beerpong cups. De start was veelbelovend voor team Johan, Et en ik, maar dat was voor sterspeler Luuk voor het team met Mars en Joost in topvorm raakte. Met een paar mooie laatste worpen werden we naar de bodem van het glas verwezen. Ik was met name goed in het airballen en voorkomen dat Et en Johan nog een balletje mochten gooien.

Dat leek ons een mooi moment om de muziek een tandje hander te zetten en all time classics als I want it that way ten gehore te brengen. Vanuit het raam aan de overkant begon er wat roering en wij dachten natuurlijk dat het feest afgelopen was. Maar gelukkig waren de meiden zo onder de indruk van Joosts fantastische zangkunsten dat ze ons uitnodigden om dat in de lokale Friese bars voort te zetten.

Joost maakte de leidinggevende beslissing om dit te doen, dus daar gingen we. Maar niet voordat de dames even ons appartementje hadden bekeken. “Oh een mooi kingsize bed, dat komt vannacht nog wel van pas!” Toen we de deur uit gingen was het weer zoals Joost het het liefst ziet. Met de dames in de leiding begon een kroegentocht door precies dat straatje waarvan we al zeiden dat we die toko’s nader moeten inspecteren. Ik moet zeggen, de kroegen zijn hier heel vol, en ze beginnen heel vroeg, en het bier was erg lekker. Maar niet zo lekker als de lokale bevolking onze blonde mooiboy vond.

We gingen van kroeg naar kroeg. Opeens was de helft weg, maar dat maakt niet uit want er kwamen meer vrienden van onze Leeuwse vrienden aan. Het tempo lag ook erg hoog. We gingen een kroeg binnen, kregen een biertje in de hand en meteen weer door naar de volgende tent. Een heuse estafette. De avond eindigde om 3 uur bij de kebabschuur, even een frietje halen. We kwamen nog wat mensen tegen uit oost Europa, dus daar nog even mee kunnen babbelen. Als allerlaatste heb ik nog mijn enorme best gedaan om Joost, Luuk en Johan wakker te houden door al het beddegoed in de badkamer en op het balkon te gooien. En ook de schaakstukken liggen in alle hoeken en gaten van de kamer. En daarmee komt de vrijdag op z’n eind. Morgen is het zaterdag. We moeten uitbrakken, schaken en weer doorgaan. Ik laat jullie weten hoe het gaat.

– Rens

Eén reactie op “Reisverslag Leeuwarden: Dag 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *