V.S.V. 2 – Tornado 1

Op 8 december kwam Tornado 1 bij ons op bezoek. Er was goed nieuws te melden, want Rob van Oosterom speelde weer mee. Welkom terug Rob!

In het eerste uur gebeurde er niet zo veel. Iedereen had gerokeerd, hier en daar was wat geslagen en de stellingen werden wat ingewikkelder. Plotseling sloeg bij de partij van Rob de vlam in de pan: zijn dame werd geslagen en even later moest hij opgeven. Even later moest Jaap capituleren en stonden wij met 0-2 achter. Kees stond op dat moment een pion achter en had een wat mindere stelling, maar toen zijn tegenstander het juiste winstplan niet vond kon Kees de pion terugveroveren en graag een remise aanbod aannemen: 1 / 2 – 2 1 / 2. Vervolgens deed Gerard op bord 1 een tactisch remise aanbod ( hij had eerst gekeken hoe Ron en ik ervoor stonden ) en toen stond het 1-3. Ron was goed bezig en kon zijn partij in winst omzetten en toen was alleen ik nog bezig. Mijn tegenstander dacht een pion te winnen, maar  opende daarbij de b-lijn, waar ik mooi gebruik van kon maken. Doordat zijn stukken een beetje ongelukkig stonden kon ik een loper winnen en vervolgens zijn laatste toren afruilen en toen werd het 1 paard tegen 2 samenwerkende paarden. Al zijn pionnen gingen eraf en ik hield er 3 over. Vervolgens viel ook nog zijn laatste paard en won ik de partij. Mijn tegenstander zag er geen heil meer in met een koning tegen 2 paarden en 3 pionnen door te spelen en zo was alles nog goed afgelopen met een 3-3 score tegen een sterke tegenstander.

Ricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *