Eerste Vallei Jeugdschaaktoernooi was een groot succes

Op zaterdag 13 mei organiseerden de Schaakverenigingen uit Barneveld, Ede, Veenendaal en Wageningen het eerste Vallei Jeugdschaaktoernooi. In totaal waren bijna 90 kinderen van de vier verenigingen aanwezig in de Rehobothschool in Veenendaal. De kinderen, ouders en begeleiders kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. Voor heel veel kinderen was dit het eerste officiële toernooi waar ze aan meededen. Dus voor hen was het heel spannend.

De locatie in Veenendaal was prima. Mooie lokalen waar de kinderen goed hun wedstrijdjes konden spelen en een grote ruimte waar de ouders konden wachten, een kopje koffie drinken of iets anders. In de pauze kregen de kinderen allemaal twee broodjes knakworst. Ook kregen alle kinderen 2 á 3  drankjes van De Riedel uit Ede, die deze drankjes voor dit toernooi beschikbaar had gesteld. Hiervoor onze hartelijke dank.

De kinderen waren vol plezier de hele dag aan het schaken.

De kinderen waren ingedeeld in 10 groepen; in topgroep A waren de beste 8 spelers van de 4 verenigingen ingedeeld; in groep B de iets minder ervaren spelers en zo verder tot groep J waar kinderen waren ingedeeld die nog maar net met het mooie schaakspel zijn begonnen.

Om 12.00 uur meldden de eerste kinderen zich al en konden we zelfs nog wat extra deelnemers inschrijven. Iets over één konden we beginnen. Onze eigen jeugdleider Arie van Surksum mocht als gastheer het eerste Valleitoernooi openen.  En vervolgens konden alle kinderen doen waar ze voor waren gekomen: schaken! schaken! schaken! Veenendaal was goed vertegenwoordigd met maar liefst 20 kinderen. En ze hebben het goed gedaan. Veel partijtjes zijn er gespeeld, soms terecht gewonnen, soms met een gelukje, want de kansen konden zomaar keren.

Tussen het schaken door konden de kinderen ook nog een puzzelopgave maken; daar is flink gebruik van gemaakt en voor velen was er een klein prijsje.

Een speciaal woord van dank nog voor Lars Boere, Gerard Bulthuis en Diet Kieviet. Zij waren bereid op zaterdagmiddag als begeleider van de verschillende groepen op te treden.

Dan tot slot de uitslagen:

Poule A (topgroep):

 1. Nathan Adams (Barneveld)
 2. Bram Feenstra (Cirkel)
 3. Joas Achterstraat (Cirkel)

Het was spannend; Nathan en Bram hadden allebei 6x gewonnen, maar omdat Nathan van Bram in hun onderlinge wedstrijd had gewonnen, werd Nathan eerste.

Poule B:

 1. Ruth van Duren (Barneveld)
 2. Liam van Werkhoven (Veenendaal)
 3. Kelvin Ma (Cirkel)

Ook hier was het spannend; Liam en Ruth hadden allebei 6x gewonnen; maar Ruth had van Liam in hun onderlinge wedstrijd gewonnen waarmee Ruth haar poule heeft gewonnen.

Poule C:

 1. Gersom Baan (Cirkel)
 2. Zichen Yan (Wageningen)
 3. Kaithlyn Liew (Cirkel)

Gersom was niet te stoppen! Alle 7 partijen gewonnen, een terechte winnaar. Zichen had 5 partijen gewonnen en op plek 3 hadden drie schakers 4 punten, maar Kaithlyn kwam toch als derde uit de bus.

Poule D:

 1. Jan van der Linden (geen lid)
 2. Sven Groter (Barneveld)
 3. Daan Doorneweert (Wageningen)

Jan was de terechte winnaar door 6 van de 7 partijen te winnen. Sven zat daar maar 0,5 punt achter en Daan weer een half punt achter Sven.

Poule E:

 1. Boris Kamphuis (Cirkel)
 2. Mats Neuman (Wageningen)
 3. Bert Don (Ede)

Boris en Mats hebben het heel spannend gemaakt; in de laatste partij moesten ze tegen elkaar spelen. En omdat Boris deze wedstrijd won en ze daardoor allebei 6x hadden gewonnen, werd Boris hierdoor eerste! Bert zat hier weer vlak achter met 5,5 punt.

Poule F:

 1. Abel Pol (Veenendaal)
 2. Ernst Don (Cirkel)
 3. Ruben Meijer (Veenendaal)

Abel was de terechte winnaar, hij heeft maar 1x verloren. En het was heel spannend in deze poule: Ernst, Ruben en Bent waren alle drie tweede met 7 gewonnen wedstrijden. En toen alles was doorgerekend werd Ernst tweede in deze poule en is Ruben derde geworden. Bent viel dus net buiten de prijzen.

Poule G:

 1. Timothy Overeem (Veenendaal)
 2. Fosse  Lureman de Vletter (Wageningen)
 3. Oscar Vastenhouw (Veenendaal)

Timothy heeft het heel goed gedaan, alle partijen gewonnen. Ook in deze poule was het heel spannend: Fosse, Oscar en Huub Kodde (van de Cirkel) hadden alle drie 6x gewonnen. En toen alles was doorgerekend was Fosse tweede, Oscar derde en viel Huub net buiten de prijzen.

Poule H:

 1. Carsten van den Brink (Barneveld)
 2. Aleks Kirakosyan  (Veenendaal)
 3. Floris van der Meijden (Veenendaal)

Carsten heeft maar 2 partijtjes verloren en werd hierdoor nipt eerste met op de hielen achtervolgd door Aleks die maar 0,5 punt minder had; ook Floris zat maar 0,5 punt achter Aleks.

Poule I:

 1. Lars van Rijsewijk (Wageningen)
 2. Kai Waninge (Ede)
 3. Levi Vermeulen (Ede)

Lars heeft alles gewonnen en een keer remise, dus eerste. Kai en Levi die op de wachtlijst van de Cirkel staan laten goed zien dat ze al kunnen schaken; helaas was Levi al weg en daardoor niet op de foto. Hij zal zijn beker nog krijgen.

Poule J:

 1. Tije Neuman (Wageningen)
 2. Yinten Donker (Wageningen)
 3. Michael Zondernaam (Veenendaal)

Tije heeft heel goed gespeeld, maar een half puntje laten liggen. Tweede was Yinten met 7 punten en derde was Michael met 6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *