Open Veens 2023 van start

Het Open Veens 2023 is op donderdag 25 mei van start gegaan. Dit jaar met 62 deelnemers uit Veenendaal, de regio en ook daarbuiten! Tevens hebben diverse huisschakers hun weg gevonden naar het Open Veens, van harte welkom!

Na een woord van voorzitter Jaap-Hille van Beelen, een korte uitleg van Gunie du Chatinier over het wekelijkse schaakprobleem en het startsein van wedstrijdleider Nico Bosman kon er op 26 borden worden gestart met de wedstrijden.

De eer voor het eerste behaalde punt van het Open Veens was voor Alexander Blom. In een wedstrijd werd door tegenstander Jaap van Beelen pardoes een toren weggegeven en was met weinig stukken op het bord de achterstand te groot. Rob van Oosterom was de tweede die moet opgeven, tegenstander Lars had in een solide spel laten zien de titel van de B-poule ook dit jaar te willen gaan binnenhalen.

In de A-poule was het Luuk de Man die als eerste klaar was. Tegenstander Marcel Flohr moest na een partij van ruim 2 uur zijn meerdere in Luuk erkennen. Harry Verhoef merkte in ronde 1 dat de tegenstand dit jaar een stuk sterker is. De winnaar van de A-poule vorig jaar moest het punt aan Erik van den Dikkenberg laten.

Alle overige uitslagen zijn terug te vinden op www.openveens.nl bij “Groep A” en bij “Groep B”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *