Tweede ronde Open Veens

Door Kees van Heerikhuize

Om iets over acht kon wedstrijdleider Nico Bosman het startsein geven voor de tweede ronde van het Open Veens 2023. Gunnie de Chatinier had dit keer voor de puzzelaars een driezetter in petto en voor de inspiratie een zak Engelse drop meegenomen.

Met name in de B-groep waren nogal wat verrassende uitslagen. Frank Pouels uit Wageningen deed zijn dame cadeau in de partij tegen Jan Doornenbal, Stan Jacobs uit Druten verloor van Rens Wolters en Kees van Heerikhuize zag in een gewonnen stelling een mataanval van Frits Schweinsberg over het hoofd. En verder verloor de winnaar van vorig jaar Lars Boere van Alexander Blom uit Amersfoort en Gerard Bulthuis van Mathijs Mohlmann ook uit Amersfoort. Jaap van Beelen, Rob Leer, Bert Hoogendoorn en Geurt van Veenendaal revancheerden zich voor hun nederlaag in de eerste ronde. Jaap-Hille van Beelen kwam naar eigen zeggen heel goed weg in zijn partij tegen Jens Steenmetz. En in de langste partij van de avond won Diet Kieviet van Matthijs Bouman uit Ede. Na twee ronden zijn er nog 5 spelers met een 100% score, Jaap-Hille van Beelen, Lodewijk Blom, Nerijus Jankovskis, Mathijs Möhlmann en Alexander Blom.

In de A-groep hebben na de tweede ronden nog drie spelers een 100% score. Dat zijn Mees van Osch, Joost Offringa en Erik van den Dikkenberg. Het kostte hen wel tijd en het nodige rekenwerk, maar het resultaat was er naar. Ze wonnen van respectievelijk Luuk de Man, Jethro Hartmann en Marcella Gunther. Tim Evendijk, afgelopen dinsdag nog gehuldigd als clubkampioen van De Cirkel uit Ede, wilde in de tweede ronde graag een sterke tegenstander. En die kreeg hij in de persoon van Etienne Goudriaan. Het werd een leerzame avond voor Tim…… De VSV-ers, Matthijs van Dodeweerd en Gunnie du Chatinier wonnen van Arnout Karssenberg uit Arnhem en van Corniek le Poole uit Wageningen.

Na afloop werd er in het altijd gezellige Sportcafé De Buurman West, tevens toernooisponsor, onder het genot van een drankje, nog tot in de kleine uurtjes menige partij geanalyseerd en nagepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *