Voorlopige indeling KNSB-competitie bekend

Het is nog volop vakantie, maar het nieuwe schaakseizoen werpt zijn schaduwen al vooruit. Op 24 augustus starten we het seizoen met een inloopavond en op 31 augustus staat de Algemene Leden Vergadering op de agenda.

Ook met de voorbereidingen voor de externe competitie zijn we al volop bezig. Onze vereniging doet het komende seizoen met 3 teams mee aan de KNSB-competitie op zaterdagmiddag. De voorlopige indelingen zijn inmiddels door de KNSB bekendgemaakt. Veenendaal 1 is ingedeeld in de klasse 2C en speelt vooral tegen clubs uit het midden en het westen van het land. Dit keer geen uitwedstrijden naar Groningen of Leeuwarden, maar naar Arnhem en Amsterdam. Daar is het team van captain Joost Offringa maar wat blij mee. Het basisteam bestaat uit de volgende spelers: Etienne Goudriaan, Stefan Bekker, Tijmen Kampman, Joost Offringa, Erik van den Dikkenberg, Matthijs van Doodeweerd, Marcella Gunther en Luuk de Man. 

Veenendaal 2 is ingedeeld in de klasse 6B met de bekende tegenstanders uit Arnhem, Wageningen, Oosterbeek en Winterswijk. Nieuw in deze klasse is het 2e team van de Edese Schaak Combinatie, bestaande uit spelers van de ESV en De Cirkel. Ons 2e team bestaat in principe uit de volgende spelers: Gunie du Chatinier, Jan van Laar, Jan van der Sleen, Gerard Bulthuis, Lars Boere, Jaap-Hille van Beelen, Piet Anjema en Lodewijk Blom. De doelstelling voor het komende seizoen is kampioen worden en promoveren naar de 5e klasse.

Het komende seizoen doen we ook weer met een derde team aan de KNSB-competitie mee. Dit team is een mix van ervaren en nieuwe leden en wil vooral ook talentvolle jeugdleden de kans geven om wedstrijdervaring op te doen op seniorenniveau. We zijn nog druk bezig met de samenstelling van dit team, maar in ieder geval hebben Rens Wolters, Janco Arends, Jan Doornenbal, Rob Leer, Marc van Beusekom en Diet Kieviet al aangegeven belangstelling te hebben. Ook een paar jeugdleden hebben al laten weten graag mee te willen doen. Mochten er meer leden belangstelling hebben, dan hoor ik het graag. De ervaring leert namelijk dat er regelmatig een beroep op dit team gedaan wordt om invallers te leveren voor ons tweede team. Het derde team speelt in de 6e klasse C en de tegenstanders komen uit Nijmegen, Wijchen, Oss, Druten en IJsselstein.

De thuiswedstrijden van onze teams zijn altijd in het gebouw Maranatha aan de Prins Bernardlaan en de drie teams spelen steeds gelijktijdig thuis. Onze wedstrijden beginnen steeds om 12.00 uur. Leden die zich willen aanmelden om mee te spelen kunnen dit doen bij Kees van Heerikhuize, of via het contactformulier op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *