Informatie

De Veenendaalse Schaakvereniging (VSV) biedt voor jong en oud een sfeervolle en sportieve avond op het schaakbord. Voor zowel de beginnende als de ervaren schaker is er voldoende uitdaging in de interne competitie, externe competitie en allerlei toernooien. Lid zijn van een schaakvereniging is meer dan alleen de schaakpartij. De VSV heeft naast de prestaties op het schaakbord ook gezelligheid hoog staan. De avonden worden door veel senioren in het café afgesloten en worden er wedstrijden in teamverband gespeeld. Voor de jeugd worden er regelmatig toernooien in de regio gespeeld waaraan jeugdleden kunnen deelnemen. Geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust eens langs op de verenigingsavond of neem contact met ons op via het contactformulier. We staan je graag te woord! Vragen? Neem dan hier gerust contact met ons op.

Jeugd

De Veenendaalse Schaak Vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling. Bij de club spelen jongens en meisjes vanaf ongeveer 5 jaar. Wekelijks krijgt de jeugd eerst schaakles van onze schaaktrainers. Daarna wordt er gespeeld in een interne competitie. De jeugd schaakt van 18:30 uur tot circa 20:00 uur op de donderdagavond. Ook wordt er door de ervaren jeugd eens per maand gespeeld tegen de senioren van de club. Zodoende wordt de uitdaging voor jeugdspelers vergroot en de onderlinge band binnen de vereniging versterkt.

Naast de interne competitie wordt er door de VSV toernooien georganiseerd waaraan de jeugdleden deel kunnen nemen, zoals het Martien Rood Toernooi en het Broodje Worst Toernooi. Ook is er voor de jeugd regelmatig gelegenheid om aan andere wedstrijden mee te doen die veelal op zaterdag of in schoolvakanties plaatsvinden.


Senioren

Gedurende het hele seizoen wordt er een interne competitie gespeeld op donderdag-avond en start om 20:15 uur. Spelers tekenen hiervoor in om uiterlijk 20:05 uur bij de intern wedstrijdleider. Gestreefd wordt naar serieuze maar ook gezellige interne competitie. Vaak wordt de avond afgesloten aan de gezellige bar van het Café Sporthal-West.

Een aantal speel-avonden staat in het teken van het snelschaak- en rapidkampioenschap. Het seizoen wordt afgesloten met het Open Veens, waaraan naast de leden ook veel schakers uit de regio meedoen. Er wordt ook regionaal in teamverband gespeeld in de regionale SOS- en de landelijk KNSB-competitie.

Naast de VSV-avond is er dagschaak mogelijk op maandagmiddag voor de schakers in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Dit vindt plaats vanaf 13:30 uur in activiteitencentrum ‘De Kleine Beer’, Poolster 162.